K1 i Boks

George Foreman izabrao dva najbolja boksača svih vremena

George Foreman
 JEFF HAYNES / AFP
Bivši svjetski prvak George Foreman otkrio je tko su po njegovom mišljenju dvojica najboljih boksača u povijesti.

Legendarni 'Big George' odgovarao je ovih dana na pitanja svojih fanova. Zanimljivih upita nije nedostajalo, a jedan se odnosio na uvijek popularno rangiranje.

"Tko su tvoja top tri boksača svih vremena? I ako staviš Louisa na vrh, gdje bi onda pozicionirao Muhammada Alija?" - glasilo je pitanje jednog fana.

"Rangirao bih Joea Louisa kao prvog i Marciana kao drugog. Marciano se povukao neporažen. Niti jedan drugi teškaš to nikad nije napravio. Što se mene tiče, prepuštam fanovima da izaberu ostale. Ali nikad neću odstupiti i dopustiti nekome da umanjuje ono što je Louis učinio", odgovorio je Foreman.

Foreman je svoj prvi poraz u karijeri doživio davne 1974. godine od Muhammada Alija, no rivala s kojim je ispisao povijest u slavnom 'The Rumble in the Jungle' okršaju nije uvrstio na sami vrh svoje ljestvice, već je Alijev ranking prepustio fanovima.

Georgeova TOP 2 mjesta tako su ostala rezervirana druge dvije ikone. Jedna je Joe Louis, bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji koji je tijekom karijere upisao nevjerojatnih 66 pobjeda i samo tri poraza, a tijekom svoje vladavine imao je i impresivan niz od 25 uzastopnih obrana naslova.

Drugo mjesto na Foremanovoj listi pripalo je Rockyju Marcianu, američkom teškašu i bivšem svjetskom prvaku koji se umirovio s već opjevanih 49-0. Marciano je inače i posljednji suparnik u karijeri ranije spomenutog Louisa kojeg je davne 1951. godine s porazom ispratio u zasluženu mirovinu.

Slažete li se s Foremanovim izborom ili imate neke svoje favorite?

Linker
19. travanj 2024 01:02