K1 i Boks

Gervonta i Mayweather su izgladili odnose: ‘Uvijek mi čuva leđa i dao mi je odlične savjete‘

Geronta Davis (lijevo) i Floyd Mayweather (desno)

 Katelyn Mulcahy/Getty images/Profimedia
Gervonta Davis prošle godine je raskinuo suradnju s Mayweatherom, ali i dalje su prijatelji

Osjetni favorit bio je Gervonta Davis uoči prošlotjednog meča protiv Ryana Garcije, a status favorita je i opravdao. Nokautom u sedmoj rundi, Gervonta je postao prvim čovjekom koji je porazio Ryana Garciju u profesionalnom boksu.

Gervonti je to bila 29. profesionalna pobjeda u 29. profesionalnom nastupu, a Garcia je upisao prvi poraz u svojoj 24. profesionalnoj borbi. Nedugo poslije meča, Gervonta je pohvalio Garciju kao najboljeg borca s kojim se dosad borio, ali sebe je ipak gurnuo u prvi plan.

‘‘Rekao bih da je on najbolji od svih s kojima sam se borio, ali ja sam jednostavno razinu iznad njega. Bio sam svjestan svega što je on radio u ringu i bio sam nekoliko koraka ispred. Pustio sam ga da napravi svoje pogreške i kontrirao sam mu na pogreške.‘‘, rekao je Davis.

Mnogima je bio zanimljiv detalj uoči samog meča. Floyd Mayweather pojavio se u ringu i dao je nekoliko savjeta i poruke podrške Gervonti Davisu. Dugi niz godina Floyd i Gervonta su surađivali, a Mayweather je bio svojevrsni promotor Gervonti Davisu. Floyd i Gervonta prošle godine su narušili svoje odnose, a Gervonta je odlučio raskinuti suradnju s njim. Mayweather se nije pojavio na Gervontinom meču protiv Hectora Luisa Garcije u prvom mjesecu, ali čini se da su se odnosi popravili.

‘‘Dao mi je odlične savjete. Govorio mi je da ostanem smiren. Uvijek volim slušati Floyda kad se radi o velikim pozornicama, jer on je jedini koji je bio u mojim cipelama i ovakvim borbama. Uvijek pokušavam biti blizak Floydu u ovakvim situacijama. On me drži staloženim i cijenim ga jer mi uvijek čuva leđa. Uvijek ću imati samo ljubav za Floyda Mayweathera.‘‘, pojasnio je Gervonta.

28-godišnjeg Davisa čekaju još mnoge velike stvari u karijeri i sigurno će mu trebati savjeti Floyda Mayweathera. Međutim, Gervontu prije svega čeka odlazak na sud 5. svibnja (peti mjesec), kako bi saznao kaznu zbog prometne nesreće koju je skrivio 2020. godine. Gervonta je tada prošao kroz crveno, a u trenutku prometne, vozačka dozvola bila mu je privremena oduzeta. Srećom, nikog nije usmrtio, ali prijeti mu do sedam godina zatvorske kazne. Davis je priznao krivnju i to će vjerojatno igrati ključnu ulogu u izricanju osjetno blaže kazne.

Linker
19. travanj 2024 02:58