K1 i Boks

Floyd Mayweather ugovorio novi egzibicijski meč: Čeka ga obračun s unukom legendarnog mafijaša!

Floyd Mayweather

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Jedan od najboljih boksača 21. stoljeća vrlo je aktivan u posljednje vrijeme

Floyd Mayweather vrlo je aktivan s ugovaranjem boksačkih egzibicija u proteklih nekoliko godina. Od sredine 2021. godine, pa sve do danas, Floyd je odradio pet egzibicijskih mečeva, a neki od njegovih protivnika bili su Logan Paul, Deji Olatunji, Aaron Chalmers itd.

Mayweather tu ne planira stati i već je ugovorio svoj novi egzibicijski meč. Već 11. lipnja (šesti mjesec) ponovno će FLoyd stupiti u ring, a protivnik je vrlo zanimljivo ime, osjetno zanimljivije od ‘‘celebrityja‘‘ s kojima se borio proteklih godina.

Radi se o Johnu Gottiju III, borcu koji iza sebe ima pet pobjeda i jedan poraz u MMA mečevima, a u profesionalnom boksu upisao je dvije pobjede u dva nastupa. Gotti je boksački debi odradio u 10. mjesecu prošle godine i jednoglasnom odlukom svladao je Alberta Tulleyja. Drugi boksački meč odradio je u prvom mjesecu ove godine, a Alexa Citrowskea nokautirao je u prvoj rundi.

John Gotti III nekoć je bio na glasu kao perspektivni MMA borac, ali nakon poraza koji je upisao u desetom mjesecu 2020. godine, Gotti više nije odrađivao MMA mečeve. Razlog zbog kojeg je još na početku svoje karijere privlačio veliku pažnju, jest njegovo obiteljsko stablo.

John Gotti III zapravo je unuk kultnog njujorškog mafijaša Johna Gottija. Gotti je bio čelni čovjek mafijaške obitelji Gambino, a dugi niz godina ta obitelj bila je na glasu kao najmoćnija mafijaška obitelj. John Gotti ujedno je i jedan od najpopularnijih mafijaša svog vremena, a 19992. godine bio je osuđen na doživotni zatvor. Sredinom 2002. godine, John Gotti je preminuo zbog posljedica raka grla.

Floyd će tako imati priliku boksati protiv unuka legendarnog mafijaša, a 30-godišnji John Gotti III sigurno će dati apsolutno sve od sebe da iznenadi jednog od najvećih boksača 21. stoljeća.

Linker
20. travanj 2024 02:05