K1 i Boks

(VIDEO) Bivol i Ramirez bez problema na vaganju: Pogledajte posljednje sučeljavanje poluteškaša

Dmitry Bivol i ‘Zurdo‘ Ramirez

 Screenshot (youtube, Dazn Boxing)
Neporaženi ruski boksač branit će WBA titulu svjetskog prvaka protiv neporaženog Meksikanca

Strašan boksački meč čeka nas sutra iza 22:00h. Dmitry Bivol (20-0-0) i Gilberto ‘‘Zurdo‘‘ Ramirez obračunat će se u meču za WBA (Super) prvaka svijeta u poluteškoj kategoriji.

Bivol tu titulu drži od 11. mjeseca 2017. godine i ukupno ju je devet puta uspješno obranio. Posljednju pobjedu upisao je u petom mjesecu ove godine, a jednoglasnom odlukom porazio je Canela Alvareza, do tada po mnogima najboljeg boksača svijeta. Canelo je sve do tog meča bio prvoplasiran na mnogim relevantnim ‘‘P4P‘‘ ljestvicama, ali Bivol je pokazao kako Meksikanac nije nepobjediv. Naravno, Canelo se digao u višu kategoriju koja nije njegova prirodna i Bivol je imao osjetnu prednost u fizičkoj veličini.

Ruski boksač takvu prednost neće imati sutra. Bivola ponovno čeka obračun s Meksikancem, ali ovaj put na drugoj strani ringa naći će se Gilbert ‘‘Zurdo‘‘ Ramirez (44-0-0). Omjer pobjeda i poraza ovog Meksikanca uistinu je impresivan, ali Dmitry Bivol daleko je kvalitetniji od svih protivnika s kojima se Ramirez dosad susretao. Treba napomenuti kako će ‘‘Zurdo‘‘ imati šest centimetara prednosti u visini, a kad je ‘‘reach‘‘ (raspon ruku) u pitanju, Ramirez je dulji za osam centimetara. Dakle, Bivol je ovaj put nešto niži i kraći od protivnika, ali na vaganju je bio blago teži.

174,7 ‘‘lbs‘‘ (79,24 kg) pokazala je vaga ruskom poluteškašu, dok je Ramirez neznatno lakši sa 174,6 ‘‘pounda‘‘ (79,20 kg). Obojica su ostali ispod gornje granice od 175 ‘‘pounda‘‘ i sve je spremno za njihov obračun. Sučeljavanje je prošlo bez većih problema, kao što se i očekivalo od ove dvojice sjajnih boksača.

Jessica McCaskill branit će titulu apsolutne prvakinje u junior velter kategoriji (-140 ‘lbs‘), a ona i Chantelle Cameron također su uspješno prošle vagu. ‘‘Main card‘‘ ovog eventa započet će sutra od 18:30h, a Bivol i Ramirez, kao što je već spomenuto, u ringu bi se trebali naći iza 22:00h po našem vremenu. Meč se održava u Abu Dhabiju.t

Linker
25. travanj 2024 23:01