K1 i Boks

Glory ažurirao svoje rang ljestvice: Antonio Plazibat doživio značajan pad, dugo nije bio ovako nisko u poretku

Antonio Plazibat

 Screenshot (youtube, Glory)
Vodeća svjetska kickboksačka organizacija objavila je nove rang ljestvice po težinskim kategorijama

Dojmovi nakon Glory 95 eventa održanog prošli mjesec u Zagrebu uvelike su se slegli, ali i dalje postoji žal zbog izostanka Antonija Plazibata na "fight cardu". Trenutno najbolji hrvatski kickboksač jedan je od glavnih razloga zašto je Glory uopće došao u Hrvatsku, a njega su i odabrali kao predvodnika tog eventa.

"Plaza" se trebao boriti protiv Levija Rigtersa u meču koji bi odredio sljedećeg izazivača za pojas u teškoj kategoriji, a ujedno bismo gledali i povratnički meč Plazibata nakon više od godinu dana izbivanja iz ringa. Nažalost, Plazibat sada muku muči s ozljedom lakta i nikako nije mogao nastupiti na Gloryjevom spektaklu u Zagrebu. Velika je vjerojatnost da Plazibata nećemo gledati tijekom ove kalendarske godine, a njegovo izbivanje iz ringa potrajat će dulje od 18 mjeseci.

Tako duga pauza počela je vidno utjecati i na njegov status unutar teške kategorije. Naime, Plazibat je unatoč porazu od Osara i teškoj ozljedi držao svoje mjesto unutar top 3 izazivača u teškoj kategoriji, ali nakon novog ažuriranja poretka, Plazibat se poprilično udaljio od samog vrha kategorije. Prema najnovijem poretku, Antonio Plazibat sada je "tek" šesti izazivač u Gloryjevoj teškoj kategoriji. Plazibata su preskočili Tariq Osaro koji je skočio sa četvrtog na drugo mjesto, zatim Nordine Mahieddine koji je napravio veliki pomak sa sedmog na treće mjesto i Nabil Khachab koji se pomaknuo sa šestog na peto mjesto poretka izazivača.

Levi Rigters zadržao je prvo mjesto i njega 7. prosinca (12. mjesec) čeka napad na pojas u teškoj kategoriji, dok je osim Plazibata pad pretrpio i Bahram Rajabzadeh. Azerbajdžanac je poražen na Glory 95 eventu u Zagrebu, a bolji od njega bio je upravo Rigters. Bahram je pao s drugog na četvrto mjesto ljestvice.

Tariq Osaro napravio je skok nakon što je u Zagrebu porazio Nicu Pereiru Hortu, dok se Mahieddine pomaknuo čak četiri mjesta prema gore nakon što je podijeljenom sudačkom odlukom porazio Nikolu Filipovića. Pomalo bizarne odluke Gloryja, jer Osaro i Mahieddine porazili su Hortu koji nije bio u top 10 i Filipovića koji je držao osmo mjesto poretka, a napravili su podosta značajne skokove u poretku. Khachab se pomaknuo za jedno mjesto prema gore nakon što je na Glory 96 eventu porazio Bugru Erdogan, također nerangiranog teškaša. Spomenuti Nikola Filipović sada je deveti u poretku izazivača unutar Gloryjeve teške kategorije, a na deseto mjesto smjestio se Albanac Asdren Gashi.

Plazibatov pad u poretku ipak ne treba biti pretjerano zabrinjavajuć. Očito je da su u Gloryju mogući jako veliki skokovi čak i kada porazite borca koji je lošije rangiran, a Plazibat i dalje uživa status ponajboljeg svjetskog teškaša i uspije li se vratiti na svoju prijašnju razinu, ne sumnjamo da će jako brzo vratiti i neku od pozicija pri samom vrhu ljestvice izazivača.

U ostalim težinskim kategorijama nema hrvatskih kickboksača unutar top 10. Sigurni smo da bi Andrej Kedveš zauzimao neku od top 10 pozicija u lakoj kategoriji, ali Glory je tu kategoriju na neki način ukinuo i nemaju rang ljestvicu za borce lake kategorije. Istaknut ćemo još kako je Miloš Cvjetićanin na desetom mjestu u poretku poluteškaša, a 7.12. imat će priliku popraviti svoj plasman jer ga čeka meč s devetorangiranim Moryjem Kromahom.

Kompletan poredak po kategorijama možete pogledati klikom na LINK.

Linker
17. listopad 2024 11:24