K1 i Boks

Glory će dodati još jednog Hrvata na ‘fight card‘ spektakla u Zagrebu: Svjetski je prvak i nastupio je na OI u Parizu!

Vito Košar

 Instagram (vito Košar)

Sve smo bliže Glory 95 eventu, odnosno spektaklu koji će se 21. rujna (deveti mjesec) održati u Zagrebu. Vodeća svjetska kickboksačka organizacija dolazi u Hrvatsku po drugi put, a prvi dolazak Gloryja u Hrvatsku dogodio se sada već davne 2014. godine.

Antonio Plazibat i Levi Rigters predvodit će ovaj event, a Plazibat je jedan od čak šest Hrvata koji će nastupiti na Glory 95 priredbi. Od ranije vam je poznato kako će Mladen Brestovac rukavice ukrstiti s Vladimirom Tokom, dok Andreja Kedveša čeka meč protiv opasnog Guerrica Billeta. Jučer smo vam pisali o potvrđenom okršaju između Antonija Krajinovića i Tea Mikelića, a danas vam ekskluzivno donosimo informaciju o nastupu još jednog hrvatskog kickboksača.

Vito Košar, 23-godišnji borac iz Zaprešića o kojem smo vam pisali jučer i danas, posljednji je Hrvat kojeg će Glory dodati na ‘‘fight card‘‘ Glory 95 eventa. O Košaru smo pisali kao o jednom od troje predstavnika Hrvatske reprezentacije u tajlandskom boksu na Olimpijskim igrama u Parizu. Tajlandski boks (muay thai) jedan je od pokaznih sportova na Igrama u Parizu i u budućnosti se planira uvrštenje tog sporta u program Igara. Košar, Ivan Bertić i Helena Jurišić dobili su poziv kao sportaši koji su se u tom sportu istaknuli na najvišoj razini.

Poziv su opravdali i svih troje upisali su pobjede u pokaznim mečevima. Košar je u Pariz došao sa statusom svjetskog prvaka u muay thaiju, a titulu svjetskog prvaka osvojio je ove godine na SP-u u Grčkoj. Za nešto više od mjesec dana, Košara čeka veliki kickboksački meč.

Vito će odraditi svoj debitantski nastup unutar Glory Kickboxing organizacije i bit će to sjajna prilika da se predstavi na velikoj pozornici, pred 15-ak tisuća gledatelja. Košaru će se na priredbi u Zagrebu suprotstaviti Francuz Axel Ulrich Tiebe (10-1-0, 4 KO), 25-godišnji Francuz koji će također debitirati pod okriljem Gloryja.

Tiebe iza sebe ima 11 profesionalnih kickboksačkih nastupa, dok naš Vito Košar ima poraz koji je upisao 2022. godine na priredbi u Češkoj. Međutim, Vito posjeduje ogromno iskustvo s amaterske scene gdje je osvajao medalje na brojnim prestižnim WAKO turnirima. Nastup u Parizu prilika mu je da se na najbolji način predstavi tržištu profesionalnih kickboksača i nadamo se opravdati povjerenje koje je zadobio. Borba će se održati u srednjoj kategoriji.

Trenutno stanje ‘‘fight carda‘‘ možete pogledati pri dnu ovog članka, a Glory najavljuje kako će dodati još nekoliko mečeva na program. No, angažmanom Vite Košara, Glory je okončao dodavanje hrvatskih boraca na program Glory 95 eventa.

Ulaznice za Glory 95 još uvijek možete kupiti putem eventima.

GLORY 95 Fight Card

Main Event:
Teška kategorija
#1 Levi Rigters (18-2, 8 KO) vs. #3 Antonio Plazibat (22-5, 16 KO)

Co-Main Event:
Velter:
#3 Hamicha (41-2, 30 KO) vs. Cedric Do (16-5, 9 KO)

Ostatak fight carda:

Teška kategorija:
#4 Tariq ‘Cookie‘ Osaro (25-4-1, 13 KO) vs. #8 Uku Jurjendal (20-9, 16 KO)

Teška kategorija
Mladen Brestovac (55-14-1, 37 KO) vs. Vladimir Tok (51-20, 28 KO)

Teška kategorija
#6 Nordine Mehieddine (28-15, 13 KO) vs. #9 Nikola Filipović (11-2, 6 KO)

velter kategorija:
Arian Sadikovic (38-4, 18 KO) vs. Vedat Hoduk (48-6-1, 30 KO)

laka kategorija:
Guerric Billet (41-7-1, 17 KO) vs. Andrej Kedveš (19-4, 7 KO)

srednja kategorija:
Vito Košar (0-1) vs. Axel Ulrich Teibe (10-1, 4 KO)

velter kategorija
Antonio Krajinović (0-0) vs. Teo Mikelić (24-9, 14 KO)

Linker
07. kolovoz 2024 13:01