K1 i Boks

Gloryjevu priredbu u Zagrebu otvorit će dva sjajna hrvatska kickboksača! Osječanin Krajinović protiv Puljanina Mikelića

Antonio Krajinović (lijevo) i Teo Mikelić (desno)

 IG/K1 WGP
Glory je danas objavio informacije o borbi s kojom će započeti druga, ali nadamo se ne i zadnja Gloryjeva priredba na tlu Lijepe Naše

Gloryjevi "matchmakeri" očito jako dobro znaju raditi pod uvjetima raznih borilačkih tržišta, pa tako i našim regionalnim. Nešto više od mjesec dana nas dijeli od toga da Arena Zagreb bude centar svjetskog kickboksa, a priredbu kao što već gotovo svi znamo predvodi naš Antonio Plazibat koji će rukavice ukrstiti s trenutno prvim izazivačem u teškoj kategoriji Nizozemcom Levijem Rigtersom. Svakako valja spomenuti i hrvatsku borilačku legendu Mladena Brestovca koji je bez gotovo ikakvog razmišljanja prihvatio ponudu protiv naturaliziranog Nijemca Vladimira Toktasynova. Od regionalnih boraca tu su još Nikola "Birof" Filipović, Andrej Kedveš i Arian Sadiković.

Cijelu ovu impozantnu priredbu otvorit će obračun između dva hrvatska kickboksača - Antonio Krajinović (0-0) protiv Tea Mikelića (22-15). Krajinović je član osječkog kickboks kluba "Sveti Duh", a 31-jednogodišnji Mikelić svoje vještine brusi u "Punch It Gymu" u Puli. Što se tiče borilačkog iskustva, Krajinović je u portugalskom Albufeiru postao svjetski K1 prvak do 75 kilograma krajem 2023. godine dok je Mikelić zadnji veći nastup u Europi odradio pod okriljem slovačke RFA organizacije u kojoj je nastupio u tajlandskom boksu s malim rukavicama.

Također, Puljanin je bio član organizacije koja nažalost sada pripada stranicama regionalnog borilačkog almanaha - FFC-u, a zagriženiji pratitelji će znati da je mu ovo neće biti debi u Gloryju. 2015. borbom protiv Rusa Anatolyja Moiseeva započeo Glory 25 koji se održavao u Milanu

2017. godine ušao je u ring s Murthelom Groenhartom na Gloryju 14 također u Zagrebu, ali je na intervenciju liječnika zbog posjekotine upisao poraz tehničkim nokautom.

Mikelić ima iskustva s otvaranjem priredbi jer je krajem 2015. borbom protiv Rusa Anatolyja Moiseeva započeo Glory 25 koji se održavao u Milanu. Sudci su nakon tri ispunjene runde jednoglasno proglasili Rusa kao pobjednika.

Trenutno se nalazi u zavidnoj formi jer je u zadnjem nastupu na K-1 World GP turniru održanom u Sarajevu krajem lipnja podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio borca iz Surinama Jahfaro Geziusa.

"Summa summarum" - čeka nas sjajan okršaj između dva vrlo kvalitetna borca. Krajinović, inače vlasnik diplome osječkog FERIT-a, nije mogao dobiti bolji priliku za ulazak na profi scenu dok će njegov protivnik Mikelić imati zadaću da dokaže Gloryju da na njega mogu još ozbiljno računati.

Linker
07. kolovoz 2024 13:01