K1 i Boks

Glory kickboxing završio u stečaju, prijeti im bankrot

Badr Hari
 screenshot
Najveća svjetska kickboxing promocija, Glory Kickboxing, završila je u stečaju

Kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa nije bila nešto na što su kvalitetno uspjeli odgovoriti iz Glory kickboxing promocije. Nakon što je već neko vrijeme bilo poznato da prolaze kroz mnoge probleme, posebno one financijske prirode, ovo je bilo nešto što ih je dodatno pogodilo te je zapravo malo koga začudila informacija koju je prvo prenio TSN-ov Aaron Bronsteter, a kojom je otkriveno kako je Glory proglasio bankrot.

Ipak, Bronsteter je kasnije objavio novi status u kojem je otkrio kako mu prvobitna informacija nije bila točna te kako je Glory trenutno završio u stečaju, tijekom kojeg će pokušati napraviti vlastitu rekonstrukciju. Ipak, gledajući u kakvom se stanju nalaze, malo tko vjeruje u pozitivan ishod toga.

Nešto više informacija otkriveno je od strane Twitter profila Beyond Kickboxing, inače ponajboljeg izvora vijesti iz kickboxinga. Oni su prenijeli informaciju novinara Giovannija Tjina koji je potvrdio velike probleme. Naime, Glory je u svibnju napustio glavni direktor Marshall Zelaznik, a pojavila su se informaciju kako su otpuštena i druga dva vodeća dužnosnika, Cor Hemmers i Remon Daalder.

Druga informacija govori kako je Glory zatvorio svoj ured u Nizozemskoj te kako borci koji su nastupili na Collision 2 priredbi, održanoj u prosincu prošle godine, još uvijek nisu plaćeni. Jedan od njih, Yousri Belgaroui je to potvrdio putem objave na svom Instagram profilu.

Glory Collision 2 priredba činila se zapravo kao veliki uspjeh, budući da je rasprodan stadion u Arnhemu, no čini se da su problemi promocije puno veći nego što se očekivalo. Na priredbi je nastupio i Antonio Plazibat te je tamo upisao pobjedu protiv Jahfarra Wilnisa.

Glory je osnovan 2012. godine, s uredima u Denveru, Amsterdamu i Singapuru te s ciljem da postane velika borilačka promocija. Najveći na polju kickboxinga su brzo postali, a u početku su u svoje redove doveli sva najveća imena. Ona su se prošli godina razišla po nekim drugim promocijama, no njihov roster i dalje je bio najjači, a priredbe najpraćenije te titule najcjenjenije. Ipak, nedovoljno dobro vođenje, uz nemogućnosti povratka interesa većeg broja fanova, vrlo brzo su promociju doveli u probleme. Već posljednjih par godina poznata je informacija kako Glory doslovno preživljava od priredbe do priredbe. Kako ih u vrijeme svjetske pandemije jednostavno nema, kriza je postala još veća.

Linker
26. travanj 2024 23:06