K1 i Boks

Glory otvara godinu fantastičnom priredbom na kojoj nastupa šest prvaka

 Glory Kickboxing
Četiri borbe za titulu trebale bi oduševiti sve zaljubljenike u kickboxing svjetske klase

Nakon sjajne Glory 76 priredbe, kojom su zatvorili 2020. godinu, Glory Kickboxing još će većim spektaklom ući u 2021. Za subotu 30. siječnja službeno je najavljena Glory 77 priredba s čak četiri borbe za titulu prvaka te ukupno petero aktualnih prvaka na programu te jednog bivšeg koji će to pokušati ponovno postati.

Jedna borba koja će se naći na programu poznata je već od ranije. Riječ je o duelu Rica Verhoevena i Jamala Ben Saddika za titulu teške kategorije. Za 31-godišnjeg "Kralja kickboxinga" ovo će biti deseta obrana titule prvaka najteže divizije. Ben Saddik će mu biti protivnik po drugi put u tom nizu. Prvi ogled odradili su u prosincu 2017. godine. Činilo se tada da bi Marokanac mogao uzeti titulu, no Rico ga je u petoj rundi završio prekidom. Jamal je trenutno u nizu od četiri pobjede.

Tu je i velika međusobna borba dva prvaka. Titulu poluteške kategorije branit će Artem Vakhitov, 29-godišnji Rus kojem će to biti šesta obrana. No, ispred sebe ima velik ispit, jer prvak dvije divizije pokušat će postati Alex Pereira. Brazilca, koji drži titulu srednje kategorije, mnogi smatraju trenutno najboljim kickboksačem svijeta, a isto tako i najatraktivnijim. Ovo bi mogao biti stilski vrhunski meč, budući da ćemo gledati tehnički savršenog Vakhitova protiv nevjerojatno ubojitog Pereire, borca uvijek spremnog iz svog arsenala izvući neki neočekivan potez.

Borbu za pojas velter kategorije odradit će Cedric Doumbe i Murthel Groenhart. Ovaj više puta odgađani revanš (Groenhart je slavio 2017. na Glory 44 priredbi, tim putem oduzevši Francuzu titulu) trebao se dogoditi prošlog mjeseca, no Doumbe se borio protiv zamjenskog protivnika Karima Gadhija, kojeg je savladao. Groenhart je na kraju ostao bez nastupa u 2020. godini te se nada ovu otvoriti povratkom na tron, odnosno još jednom namjerava Doumbea skinuti s istog. Prvi put je do napravio podijeljenom sudačkom odlukom nakon pet rundi.

Četvrta borba za titulu ona je u ženskoj super bantam kategoriji (do 55 kilograma). Sjajna Tiffany van Soest prvi put će braniti titulu otkako ju je vratila u svoje vlasništvo. No, posebno zanimljivo zvuči joj protivnica. Riječ je o Aline Pereira, sestri Alexa Pereire. Ukoliko ona dođe do ove titule, imat ćemo situaciju da brat i sestra istovremeno drže titule prvaka i prvakinje neke elitne organizacije borilačkog sporta. Mi se trenutno ne možemo sjetiti nekog posljednjeg takvog primjera pa bi to svakako bio kuriozitet.

Točna lokacija priredbe nije najavljena, no sigurno je kako će se održati bez prisutne publike te još jednom ekskluzivno kao PPV prijenos.

Linker
28. travanj 2024 03:21