K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte borbu tada 19-godišnjeg Verhoevena protiv legendarnog švicarskog Hrvata

Petar Majstorović i Rico Verhoeven
 screenshot/YouTube
Gloryjev prvak Rico Verhoeven na najvišoj razini nastupa još od tinejdžerskih dana

Iako mu je tek 31 godina, Rico Verhoeven već je u dugo u samom vrhu svjetskog kickboxinga te je osigurao status jednog od najboljih, najvećih i najuspješnijih boraca ikad. Prvi profesionalni meč održao je s tek navršenih 16 godina, a prije 20. rođendana već je u svom rezimeu imao pobjede nad nekim velikim imenima.

Među takve svakako ulazi ime Petra Majstorovića, Hrvata koji je nastupao pod švicarskom zastavom. S njim se Rico susreo u ožujku 2009. godine, mjesec dana prije svog 20. rođendana, na priredbi It's Showtime promocije, nizozemske organizacije koja je baš otprilike tada od K-1 preuzimala globalni primat.

Iskusni Majstorović trebao je pokazati gdje se u tom trenutku nalazi borac kojem se predviđala velika budućnost. Prognoze su na kraju ispale točne, a mladi Rico je i u ovoj borbi pokazao kako je već tako mlad bio nevjerojatno zreo i tehnički potkovan borac. Kasnije je to sve samo popravio, postavši prvak "Princ", a onda i "Kralj kickboxinga".

Verhoeven će krajem ovog mjeseca na Glory 77 priredbi po deseti put u karijeri braniti teškaški naslov trenutno najjače svjetske kickboxing promocije. Protivnik mu je Jamal Ben Saddik i borba bi trebala biti pravi spektakl. Prije toga pogledajte ovaj biser iz prošlosti.

Linker
13. travanj 2024 07:10