K1 i Boks

Glory sinoć dobio drugog člana Kuće slavnih: Uvrstili su jednog od najboljih kickboksača u povijesti

Semmy Schilt

 Screenshot (youtube, Glory Kickboxing)
Ponajbolja kickboksačka organizacija na svijetu svake godine će imenovati jednog novog člana Kuće slavnih

Članstvo u Kući slavnih (Hall of Fame) jedna je od najvećih časti koje sportaš može dobiti. Brojni veliki sportovi, ali i organizacije poput UFC-a imaju svoju Kuću slavnih. Od prošle godine ima ju i Glory, ponajbolja svjetska kickboksačka organizacija.

Prošle godine su odmah objavili i prvog člana svoje Kuće slavnih, a tu čast dobio je Joseph Valtellini (12-2-0, 5-1 Glory). Bivši Gloryjev prvak velter kategorije karijeru je zaključio vrlo mlad i u ranoj fazi. Nakon posljednjeg meča koji je odradio sredinom 2014. godine, Valtellini se oporavljao od postkoncusivnog sindroma (PCS). Radi se o sindromu koji nastupi nakon teške traume glave, odnosno potresa mozga. Nakon gotovo godinu dana inaktivnosti, Valtellini je napustio svoju titulu i umirovio se, a nakon toga preuzeo je ulogu komentatora.

Kao 29-godišnjak odradio je posljednji meč u svojoj profesionalnoj karijeri. Bila je to karijera koja je definitivno prerano završila, a Valtellini je bio jako uzbudljiv i kvalitetan borac. Obavljanjem komentatorske uloge, kao i voditelja Gloryjevog podcasta, Kanađanin je nastavio doprinositi ovom sportom i Glory ga je prikladno nagradio.

Tijekom sinoćnje Glory: Collision 4 priredbe, Glory je dobio drugog člana ‘‘Hall of Famea‘‘. Ovaj put radi se o ipak podosta poznatijem imenu od Valtellinija. Semmy Schilt (43-6-1) sinoć je dobio čast biti uvršten u Gloryjevu Kuću slavnih. 48-godišnji Nizozemac 2012. godine postao je prvim Gloryjevim prvakom teške kategorije, a nakon njega samo je još Rico Verhoeven držao tu titulu. Schilt je titulu napustio zbog srčanih problema koji su ga naveli na umirovljenje 2013. godine.

212 centimetara visoki gorostas četiri puta osvajao je K-1 World Grand Prix, a 2005. godine osvojio je i K-1 World Grand Prix in Paris. Kroz svoju maestralnu karijeru pobjeđivao je gotovo sve moguće vrhunske kickboksače tog doba.

Ernesto Hoost, Peter Aerts, Jerome Le Banner, Remy Bonjasky, Ray Sefo, Mark Hunt, Badr Hari, Rico Verhoeven, samo su neka od imena na listi boraca koje je Schilt pobjeđivao, a mnoge od njih je i više puta svladao.

Samo šest puta gubio je u svojoj karijeri. Peter Aerts (tri puta), Badr Hari, Alexey Ignashov i Hong-man Choi mogu se pohvaliti pobjedama nad Schiltom. Ernesto Hoost 2002. godine izvukao je neriješen ishod.

Glory će inače svake godine uvrstiti po jednu osobu u Kuću slavnih, a tri su kriterija navedena na njihovim web stranicama.

1. Član mora biti bivši, umirovljeni Gloryjev borac.

2. Član je dosegao najvišu razinu vještine, uspjeha, hrabrosti i sportskog duha dok je nastupao za Glory.

3. Član je napravio doprinos ka rastu kickboksa kao sporta

Semmy Schilt lakoćom ispunjava sva tri kriterija i više je nego zaslužen sinoć uvršten u Gloryjev ‘‘Hall of Fame‘‘. Radujemo se vidjeti tko će sljedeće godine dobiit tu čast.

Linker
26. travanj 2024 16:15