K1 i Boks

Golovkin i Canelo pristali na treći meč, poznat datum okršaja za kojim boksački fanovi žude

Canelo vs. Golovkin
 Osvaldo Aguilar / Mexsport, AFP
U moru velikog broja otkazivanja sportskih događanja ipak se nađe i pokoja dobra vijet za fanove. Ova današnja dolazi iz boksa i otkriva nam kako su Canelo Alvarez i Gennady Golovkin pristali na njihov treći međusobni meč, a već su također poznati datum i lokacija. Meč koji svi boksački fanovi žele još jednom vidjeti trebao bi se održati 12. rujna na stadionu u Dallasu.

Vijest su prvi prenijeli Athletic i Bleacher Report, a oni otkrivaju kako su se zainteresirane strane ovih dana susrela te kako je došlo do verbalnog dogovora meča koji bi se 12. rujna trebao održati na AT&T stadionu u Dallasu. Izvori su otkrili kako ipak još ništa ne mogu službeno potvrditi, budući da još uvijek nije poznata sudbina planiranih mečeva za oba boksača.

Alvarez (53-1-2, 36 KO) bi trebao 2. svibnja odraditi meč protiv Billy Joea Saundera i taj ogled još uvijek nije otkazan te se Meksikanac nada kako će sve biti u redu i da će nastupiti u meču za koji su mu tjednima tražili protivnika. 38-godipnji Golovkin (40-1-1, 35 KO) je posljednjih dana bio u pregovorima oko meča protiv Kamila Szeremeta te se radilo na lipnju, no sad postoji mogućnost da Kazahstanac uzme stanku sve do rujna kad bi dobio priliku za meč kojem se nada još otkako je poražen u drugom ogledu s Meksikancem, održanom u rujnu 2018. godine.

Isti izvori otkrivaju kako će Canelo za ovaj meč dobiti dodatni bonus na svoj već postojeći ugovor s DAZN servisom, po kojem će za deset mečeva zaraditi 350 milijuna dolara. Golovkin je također pod ugovorom s istom "streaming platformom", no za sada nije poznato hoće li kod njega biti nekih dodatnih ustupaka. Zapravo, sve bi se trebalo znati kad meč postane služben, no ovo je vrlo važan korak prema ugovaranju istog. Najvažnije je kako obje strane izrazito žele taj meč, što je uvijek glavni preduvjet za ulazak u pregovore.

Prvi meč ovaj dvojac odradio je 16. rujna 2017. godine u Las Vegasu, a isti je završio bez pobjednika. Jedan sudac bodovao je neodlučeno, jedan je pobjedu dao Golovkinu, a u to vrijeme pravi skandal izazvalo je bodovanje sutkinje Adelaide Byrd koja je čak deset rundi bodovala u korist Meksikanca. Mediji i fanovi su u većinu meč bodovali 7:5 ili 8:4 u korist Golovkina.

Drugi meč odradili su točno 364 dana kasnije, a Canelo je tada slavio većinskom odlukom, no uz puno manje repova. Ono što je zajedničko kod ova oba meča je da su bili sjajni za gledatelje i da su opravdali najave kako se u ringu susreću dva možda i najbolja boksača današnjice. Uostalom, Golovkinu je Canelo nanio jedini poraz u karijeri, dok je on svoj posljednji poraz doživio još u rujnu 2013. godine, kad je od njega bio bolji Floyd Mayweather Jr.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Bleacher Report (@bleacherreport)

Linker
19. travanj 2024 06:15