K1 i Boks

Golovkin podbada Canela: ‘Moguće je da prolazi kroz nuspojave određenih supstanci‘

Gennady Golovkin

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Početkom jeseni čeka nas jedan od najvećih boksačkih mečeva u ovoj godini

Nešto više od dva mjeseca dijele nas od 17. rujna (deveti mjesec) i trećeg obračuna između Gennadyja Golovkina i Canela Alvareza. Prvi meč završio je remijem, a druga borba otišla je u korist Canela.

Puno se kontroverze povlačilo uz te mečeve i brojni su oni koji smatraju da je Golovkin zaslužio pobjedu u barem jednom od ta dva meča. Kazahstanac je uspio ishoditi još jednu priliku, a u igri će biti svi relevantni pojasevi svjetskog prvaka u super srednjoj kategoriji.

Sve u svemu, radi se o jednom od najvećih boksačkih mečeva kojem ćemo svjedočiti u 2022. godini, a meč bi mogao postati još uzbudljiviji zbog animoziteta koji se pojavio na njihovoj relaciji.

"Ovo je za mene osobno." - započeo je Canelo. "Ja se ne pretvaram da sam neka druga osoba dok pričam za medije i ne pričam jedno onda pa sada pred kamerama nešto sasvim drugo. Ovo je za mene osobno zbog raznih stvari koje je izgovorio. I zato ne mogu dočekati da uđemo u ring. On (Golovkin) je podvojena ličnost."

"On se pred kamerama pretvara da je pristojan momak, a zapravo je seronja. On se pretvara da je dobrica i govori stvari kao što su ‘Ja sam tražim borbu i sretan sam‘. A onda nekom drugom prilikom govori sranja. Ali tako je kako je. Budi čovjek i stani iza svojih riječi.", kritizirao je Canelo Golovkina na jednoj od konferencija za medije.

Radi se o animozitetu koji dosad nije postojao, a ‘‘Triple G‘‘ u razgovoru za Boxing Scene pokušao je objasniti što se događa.

‘‘Ne znam kako to objasniti. Možda su to nuspojave od određenih supstanci unutar njegova tijela. Ali ja sve ovo tretiram kao sportski okršaj, ništa osobno. Ali njegove riječi su neobjašnjive.‘‘, poručio je Golovkin.

Radi se o svojevrsnom podbadanju od strane Golovkina, jer Canelo je 2018. godine bio pozitivan na jednom dopinškom testiranju. U krvi mu je pronađeno prisustvo klenbuterola. Morao je Canelo proći kroz nekoliko saslušanja, a na koncu je odradio suspenziju u trajanju od šest mjeseci. Neki se možda sjećaju kako su pozitivni nalazi na klenbuterol bili prisutni kod brojnih meksičkih sportaša koji su supstancu unijeli u svoje tijelo konzumiravši govedinu.

Linker
24. travanj 2024 15:22