K1 i Boks

Hafthor ‘Planina‘ Björnsson idućeg će mjeseca odraditi novi boksački meč

Hafthor Julius Bjornsson
 JOHN ANGELILLO/UPI/Profimedia
Novi boksački meč svojevremeno najjačeg čovjeka svijeta na rasporedu je 28. svibnja u Dubaiju

Nakon što je u siječnju uspješno debitirao u boksačkom ringu, odradivši u Dubaiju neodlučeni meč na tri runde protiv vrlo dobrog profesionalnog boksača, Stevena Warda, Hafthor Björnsson spreman je za novi boksački ispit.

On će se također održati u Dubaiju i to 28. svibnja, a protivnik će mu biti još jedan zanimljivi profesionalac. Riječ je o Simonu Vallilyju, boksaču koji je u profesionalnoj karijeri ostvario 17 pobjeda, tri poraza i jedan neodlučeni meč, dok mu je kao amateru najveći uspjeh osvajanje zlata na Igrama Commonwealtha 2010. godine. Ovaj 107. teškaš svijeta prema BoxRecu uskočio je nakon što je meč otkazao prvobitno planirani protivnik, Alex Simon.

Ovog puta meč je ugovoren na četiri runde, a ponovno će biti riječ o ekshibiciji. Björnsson je inače već neko vrijeme na posebnom režimu prehrane, budući da se više ne bavi "strongman" natjecanjima te se želi posvetiti zdravijem životu. U međuvremenu je odlučio boksati. Zapravo, ideja je došla ugovaranjem meča protiv još jednog "World's Strongest Man" pobjednika, Eddieja Halla. Isti bi se trebao odrćati kasnije ove godine, a Islanđanin ga je odlučio dočekati što spremniji pa se tako posvetio odrađivanju ranijih mečeva.

U svom prvom meču iznenadio je pokretljivošću za čovjeka njegove konstitucije, a sve bolje izgleda i njegov rad ruku. Vidi se da uživa u boksu i za vjerovati je kako će se neobavezno njime baviti još neko vrijeme.

Ovaj meč bit će dio punog programa koji organizira Core Sports.

Linker
19. travanj 2024 10:03