K1 i Boks

Jake Paul završio Bena Askrena tehničkim nokautom u prvoj rundi

Ben Askren i Jake Paul
 AL BELLO/Getty images/Profimedia
YouTuber je napravio upravo ono što je danima prije meča najavljivao

Nešto manje od dvije minute trajao je boksački meč Jakea Paula i Bena Askrena te je sve završilo već prvim pravim pogođenim udarcem. Odlično pripremljeni Paul pogodio je lijepo izvedenu kombinaciju, nakon koje sudac Askrenu nije uvažio želju da nastavi meč.

Sve je počelo agresivnijim pristupom Askrena, ali Paul mu svojim kretanjem nije dozvolio prilazak u zonu odakle će ga ugroziti. Kad je uspio doći do klinča, sudac je isti ekspresno razdvojio te time pomalo ugrozio taktiku bivšeg MMA borca, koja se svakako odnosila na što dulje zadržavanje kratke distance. Sredinom runde Paul postaje agresivniji i kreće tražiti udarac, u čemu mu je Askren svojim lošim kretanjem zapravo i pomogao.

Već pri prvoj pogođenoj seriji je sve bilo gotovo. Paul je pogodio lijevi direkt na koji je povezao desni kroše i Askren je istog trenutka bio na podu. Ustao se, podigao ruke i tražio nastavak meča, dok je sudac morao smirivati i udaljavati Paula, gladnog želje da meč završi. No, nije bilo potrebe. Iako je Askren davao znak da nije gotov, sudac tako nije mislio. Rekao mu je da se nestabilan i uzdrman te je odlučio prekinuti meč.

Jake Paul tako je svojim prvim udarcem u meču, i to velikim rukavicama, uspio napraviti ono što nisu uspjela dva brutalna koljena Andreja Koreškova ili udarci Douglasa Lime, Robbieja Lawlera, Luisa Santosa te još mnogih boraca tijekom Benove MMA karijere u Bellatoru, ONE-u i UFC-u.

Čini se da je ovaj YouTuber uistinu talentiran za boks ili se možda Ben jednostavno nije niti pripremio na adekvatan način . Znalo se da nema tehničku kvalitetu boksa, no uvijek je bio poznat po granitnoj bradi i sjajnoj kondiciji. Nije valjda da ju je Jorge Masvidal onim udarcem toliko uništio?

Bilo kako bilo, Jake Paul može slaviti, što je već u ringu napravio kao da je upravo postao apsolutni svjetski boksački prvak. Što sad slijedi? Pripremite se za prozivke Conoru McGregoru, u neograničenoj količini.

Linker
18. travanj 2024 13:13