K1 i Boks

Hearn govorio o Hrgoviću pa otkrio važnu vijest za El Animala: ‘Ovo će imati ogroman značaj za njegovu karijeru‘

Eddie Hearn

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
‘Sa 100%-tnom sigurnošću znamo da će se pobjednik ove borbe, bez iznimke, morati boriti za titulu s boljim iz meča Usyk-Dubois‘, tvrdi britanski promotor

U petak navečer medijskim je prostorom gromoglasno odjeknula vijest o novoj borbi Filipa Hrgovića. Najbolji hrvatski teškaš 12. će kolovoza, na priredbi koju će predvoditi okršaj između Anthonyja Joshue i Dilliana Whytea, odmjeriti snage s Demseyjem McKeanom. El Animal će u ring londonske 02 Arene ući kao obvezni IBF-ov izazivač, što znači da će u meč s Australcem uložiti i svoj status "mandatory challengera". O tome, ali i o ukupnom značaju navedene borbe govorio je i Eddie Hearn, čelni čovjek Matchrooma i Hrgovićev kopromotor.

"Ta će borba imati ogromne implikacije za teškašku scenu. Obavezni izazivač za svjetsku titulu, Filip Hrgović, boksat će s Australcem Demseyjem McKeanom. Demsey ima priliku ukrasti Hrgoviću poziciju izazivača, a sada sa stopostotnom sigurnošću znamo da će boljem iz meča Usyka i Duboisa odmah biti naređeno da se bori s IBF-ovim izazivačem, bez odgađanja i iznimki“, rekao je Hearn u petak za Boxing Social, a istovjetne tvrdnje ponovio je i u nešto kasnijem razgovoru za Matchroomov YouTube kanal:

"Borba između Hrgovića i McKeana bit će briljantna i vrlo važna za tešku kategoriju. To je ogromna prilika za Demseyja, koji može probiti vrata teške kategorije i uzeti poziciju obveznog Usykovog izazivača, kao i za Hrgovića, o kojem se odavno govori kao jednom od najboljih teškaša svijeta i koji će u ovom meču tražiti potvrdu da se sljedeći bori za titulu. Pobjednik ovog meča odmah će biti postavljen za sljedećeg protivnika pobjedniku borbe između Usyka i Duboisa. Ovo je ogromna borba za teškaški krajolik, za australski boks i za Hrgovićevu karijeru".

Prema ono što 44-godišnji Britanac odlučno tvrdi, dakle, Hrgović će, u slučaju pobjede nad McKeanom, sigurno moći konzumirati status IBF-ovog obveznog izazivača i boksati za pojas svjetskog prvaka. Postoji, naravno, i mogućnost da se nakon Usykove (vrlo vjerojatne) pobjede nad Duboisom i Furyjeve "avanture" s Ngannouom ponovno aktivira priča o meču između neporaženog Ukrajinca i Gypsy Kinga za ujedinjenje svih teškaških titula, koja bi definitivno preuzela primat, i unatoč svim Hearnovim garancijama, Hrgovića opet stavila na čekanje za "title shot", ali ako se promotorove riječi doista, na koncu, obistine, to će biti fantastična vijest za teškaša iz Sesveta, ali i za hrvatski boks općenito. No, dakako, prije svega, Hrgović mora pobijediti McKeana, a onda ćemo vidjeti kako će se priča u "heavyweightu" dalje razvijati.

Linker
27. travanj 2024 06:21