K1 i Boks

Talentirani američki teškaš o meču Duboisa i Usyka: ‘Mislim da ćemo vidjeti laku pobjedu‘

Usyk i Dubois (desno)

 Dean Fardell/Avalon/Profimedia
Sjajni Jared Anderson jednostavno ne vjeruje u kvalitetu Daniela Duboisa

Priliku karijere imat će 25-godišnji Daniel Dubois krajem osmog mjeseca, točnije 26. kolovoza (osmi mjesec). Daniel će boksati u Poljskoj protiv Oleksandra Usyka, a porazi li Usyka, nema sumnje da će se prometnuti u ponajveću zvijezdu teške kategorije.

Ne samo da će popularnost Duboisa drastično skočiti, nego bi Dubois pobjedom nad Usykom preuzeo i tri svjetske titule (WBA, IBF, WBO) u svoje vlasništvo. Međutim, kladionice mu ipak daju jako male šanse da iznenadi neporaženog Usyka.

Koeficijent na pobjedu Duboisa kreće se od 7,00 do čak 9,00, a oni koji se oklade na pobjedu Usyka, neće se pretjerano usrećiti s koeficijentom koji u prosjeku iznosi 1,10. Jasno da je Usyk veliki favorit protiv Duboisa koji u dosadašnjoj karijeri nije porazio niti jednog boksača koji je kvalitetom barem približno dobar kao Usyk.

Daniel Dubois na najtežem ispitu bio je u 11. mjesecu 2020. godine, ali taj ispit nije uspješno položio. Tada je boksao s Joeom Joyceom, a meč je izgubio u 10. rundi. Uistinu veliko iznenađenje bila bi pobjeda Duboisa nad Usykom, a čini se da niti kolege teškaši ne vjeruju da će se to dogoditi.

Jared Anderson, jedan od najperspektivnijih teškaša na svijetu u razgovoru za Sky Sports odlučio je prokomentirati nadolazeći meč između Usyka i Duboisa. Talentirani Amerikanac smatra da će Usyk lakoćom doći do pobjede.

‘‘Usyk će vrlo lako pobijediti jer je Dubois previše ‘krut‘. Vjerujem da će Usyk lakoćom doći do pobjede.‘‘, rekao je Anderson.

Neporaženi Jared Anderson (15-0) također će boksati 26. kolovoza (osmi mjesec), ali ne u Poljskoj, nego na priredbi u SAD-u. Protivnik će mu biti iskusni Ukrajinac Andrii Rudenko (35-6-0), ali radi se o boksaču daleko od vrha i Anderson radi korak unatrag u odnosu na prošli meč. Podsjećamo, ‘‘Big Baby‘‘ je početkom sedmog mjeseca porazio Charlesa Martina, bivšeg svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Anderson ne očajava previše jer očito želi biti što aktivniji, neovisno o kvaliteti protivnika.

‘‘Imam punu vreću trikova koju još nisam u potpunosti otvorio. Znam da ću doći do borbe u kojoj ću imati priliku otvoriti tu vreću i svi će onda govoriti: ‘Wow, nismo niti znali da može sve ovo‘. Ali ja cijelo vrijeme znam, samo nisam netko tko će pretjerano pričati o tome.‘‘, zaključio je Anderson.

Teška kategorija u boksu djeluje sve zanimljivije i pregršt je potencijalno interesantnih mečeva. Nadamo se da interesi promotora i menadžera neće stvarati previše zapreka ugovaranju tih mečeva i da ćemo uistinu uživati u periodu koji slijedi.

Linker
23. travanj 2024 00:53