K1 i Boks

Hearn i dalje želi gledati Chisoru: ‘On može pobijediti Deontaya Wildera‘

Derek Chisora

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Trenutno je upitno što slijedi u karijeri izuzetno popularnog britanskog teškaša

Treći poraz u nizu doživio je proteklog vikenda Derek Chisora, u meču gdje ga je Joseph Parket tri puta slao na pod te je kroz gotovo cijeli meč bio uvjerljiv i dominantan. Bio je to ukupno 12. poraz za vrlo popularnog britanskog teškaša koji će za nekoliko dana napuniti 38 godina.

Chisora je oduševio svojom srčanošću i željom za borbom te ga je dvorana još jednom pozdravila velikim ovacijama. No, ipak se postavlja pitanje što mu nakon takve izvedbe može uslijediti. Publika ga i dalje želi gledati, no svakako bi mu trebao neki meč u kojem bi imao realne šanse doći do pobjede.

Njegov promotor Eddie Hearn želi i dalje Chisoru imati na programima svog Matchroom Boxinga te čak smatra da nema potrebe spuštati kvalitetu njegovih protivnika. On ga zapravo vidi u jednom meču na koji većina ne bi nikad niti pomislila.

"Svi Chisorini porazi došli su od boksača elitnog nivoa, a Deontay Wilder je također elitni nivo. Slušajte, Chisora može pobijediti Wildera pogodi li ga dobrim udarcem. Zapravo, reći ću vam ovo. Ako izdrži na nogama prve četiri runde, Chisora će pobijediti taj meč. No, morao bi proći kroz to, a to bi bilo jako opasno kad protiv sebe imate nekoga tko udara tako teško i jako kao Wilder", rekao je Hearn u razgovoru za Sun.

Čini se da Hearn ima ideju pokušati organizirati tu borbu. Wilderova karijera također je neizvjesna, odnosno nije isključeno niti umirovljenje "Bronze Bombera", posebno nakon što je on sam izjavio kako je ostvario sve čemu se nadao i što je planirao.

S druge strane, protivnika za Chisoru nikad neće biti teško pronaći jer se zna kako on donosi novce, a zapravo bi svima trebao biti najlakši protivnik među elitnim boksačima. Uostalom, 12 poraza puno govori, neovisno o tome što su došli od Tysona Furyja (dva puta), Dilliana Whytea (također dva puta) te Roberta Heleniusa, Vitalija Klička, Davida Hayea, Kubrata Puleva, Agita Kabayela, Oleksandra Usyka te također dva puta Josepha Parkera. Sve su to elitni boksači, no činjenica je da Chisora isto tako elitnog boksača gotovo nikad nije pobijedio, odnosno od svih je izgubio. Njegove najveće pobjede su protiv Carlosa Takama, Artura Szpilke i Malika Scotta. I zbog toga je nevjerojatno kako je toliko dugo ostao u eliti, a posebno kako je prema BoxRecu i dalje sedmi teškaš svijeta. Naravno da nas zbog tog svega ne čudi što se apsolutno svaki nadolazeći boksač želi boriti protiv njega.

Linker
24. travanj 2024 18:25