K1 i Boks

Hearn o Hrgoviću: ‘Voljeli bismo ga upariti Wallinom za IBF titulu, a pobjednik bi mogao boksati s Joshuom‘

Filip Hrgović i Eddie Hearn

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Čelni čovjek Matchrooma komentirao je činjenicu da je ‘El Animal‘ trenutno bez promotora, a govorio je i o planovima za budućnost

Filipu Hrgoviću prošle je srijede istekao ugovor s promotorskom kućom Wasserman Boxing, odnosno kopromotorom Eddiejem Hearnom, i najbolji hrvatski teškaš trenutno je "free agent". "El Animalov" menadžer, Keith Connolly, početkom listopada već je nagovijestio ovakav razvoj događaja, te dao do znanja kako će sjesti i razgovarati s "dugogodišnjim partnerima" braćom Sauerland i Eddiejem Hearnom, ali i ostalim zainteresiranim stranama, te pokušati iznaći najbolje rješenje za daljnju karijeru 31-godišnjeg Zagrepčanina.

O novonastaloj situaciji sada se oglasio i sam Hearn.

"Razgovaramo o produljenju ugovora. U dobroj je poziciji s IBF-om, promovirali smo njegovu borbu s Demseyjem McKeanom, volimo Hrgovića i nadamo se da ćemo produžiti ugovor", rekao je čelni čovjek Matchrooma u razgovoru za Boxing News, pa se osvrnuo na mogućnost da hrvatski teškaš za upražnjenu IBF-ovu titulu boksa s Ottom Wallinom: "Razgovaramo s Ottom Wallinom, voljeli bismo upariti Hrgovića i Wallina, te vjerujem da će to biti za IBF-ovu svjetsku titulu, vjerojatno u ožujku, a onda bi se Anthony Joshua mogao boriti s pobjednikom".

Hrgović se razišao s dosadašnjim promotorima u poprilično delikatnom trenutku svoje karijere, no s obzirom na Connollyjeve dokazane pregovaračke i menadžerske sposobnosti, za pretpostaviti je da će hrvatski teškaš u skoroj budućnosti pronaći promotorsku opciju koja će mu najviše odgovarati, ali i omogućiti ono što želi - a to su jaki mečevi i, prije svega, napad na titulu. Hoće li ta opcija podrazumijevati suradnju s dosadašnjim promotorima, braćom Sauerland, Eddiejem Hearnom ili sasvim novim partnerima - saznat ćemo uskoro.

Linker
27. travanj 2024 23:35