K1 i Boks

Eddie Hearn o MMA meču između Wildera i Ngannoua: ‘Jeste li vidjeli njegove noge? Ngannou će ih prepoloviti!‘

Deontay Wilder i njegove noge (desno)

 Instagram (deontay Wilder)
Poznati boksački promotor smatra da bi se Wilder trebao držati boksačkog ringa

Među brojnim boksačima zainteresiranim za boksački meč protiv Francisa Ngannoua, našao se i Deontay Wilder. ‘‘Bronze Bomber‘‘ jedini je među njima koji je spreman okušati se i prema MMA pravilima ili barem prema nekim prilagođenim pravilima koja Francisu pružaju veće šanse za pobjedu.

Postoji mogućnost da Ngannou i Wilder ugovore meč u kojem hrvanje i parter ne bi bili dopušteni, ali ukoliko bi Ngannou imao dopuštenje za udarce nogom, to bi ga učinilo drastičnim favoritom. Deontay Wilder nema nikakvo iskustvo u takvim mečevima, a mnogi smatraju da bi njegove tanke noge teško nastradale nakon Francisovih ‘‘kickova‘‘.

Upravo zbog Wilderovih nogu, Eddie Hearn smatra da bi ‘‘Bronze Bomber‘‘ u širokom luku trebao zaobići bilo kakav meč koji nije ugovoren isključivo po boksačkim pravilima.

‘‘To je ludilo, jeste li vidjeli njegove noge? Ako Ngannou udari po tim nogama, prepolovit će ih.‘‘, započeo je Hearn za Boxing Social, a zatim je savjetovao Wildera.

‘‘Mislim da bi se Wilder trebao držati boksa i boksačkih mečeva, jer on nije boksao više od godinu dana. Nadam se da će boksati protiv ‘AJ-a‘ (Anthony Joshua), a možda dođe i do meča protiv Ngannoua, tko zna? Želimo gledati Wildera u ringu, a ne u kavezu, jer nisam siguran kako bi to prošlo.‘‘, rekao je Hearn.

Inače, Deontay Wilder posljednji boksački meč odradio je u desetom mjesecu 2022. godine, a tada je u prvoj rundi nokautirao Roberta Heleniusa. Sve od tada, Wilder nije kročio u ring, a MMA borba protiv Francisa Ngannoua mogla bi biti kobna za nastavak njegove sportske karijere.

Linker
27. travanj 2024 13:39