K1 i Boks

Hearn odgovorio ocu i sinu Furyju: ‘Oni kao da ne žele borbu, dajte malo podrške!‘

Eddie Hearn
 Daily Mail/Solo/Profimedia
Glavni organizator meča Tysona Furyja i Anthonyja Joshue uvjeren je da u pregovorima nema problema

Podosta pesimistično izgledale su posljednje objave ili izjave Tysona Furyja i njegovog oca Johna. Posebno je zabrinuto John izgledao tijekom iznošenja posljednjih dojmova u vezi dogovaranja meča njegovog sina protiv Anthonyja Joshue. On ne vjeruje da je meč trenutno moguće dogovoriti, odnosno da postoji netko tko je spreman uložiti potrebne novce za meč koji će se održati bez publike. Strpljenje je, kako se čini, izgubio i njegov sin, koji do 10. travnja želi imati sve dogovoreno.

S druge strane, glavni organizator cijele priredbe i promotor Anthonyja Joshue, Eddie Hearn, nije zabrinut. Upravo slijedom posljednjih događanja bio je kontaktiran od strane Sky Sporta, kojima je otkrio kako trenutno stvari stoje i što se može očekivati.

"Do kraja tjedna će oba borca i njihovi kampovi dobiti ponude, odnosno opcije na stol. I bit će ih nekoliko. Mislim da smo trenutno u dobroj situaciji. Vidio sam komentare Johna Furyja. Izgleda kao da oni ne žele da se ta borba održi. Radije bih da pokažu malo optimizma i pokušaju podići entuzijazam, umjesto što ga spuštaju", rekao je Hearn uz kritiku, da bi još dodao:

"Svjesni smo da je globalna pandemija, svjesni smo da nije lako, no svaki dan dajemo sve od sebe da to odradimo. Tako da bi malo podrške od strane Johna i Tysona jako dobro došlo."

Još je potvrdio da se trenutno pripremaju ponude za boksače, koje se slažu na osnovu ponuda potencijalnih domaćina meča. S podmirivanjem troškova, uvjeren je, ne bi trebalo biti nikakvih problema i želi da preostale strane to prepuste njemu te da se brinu oko onoga što je u njihovoj domeni.

"Kao što sam rekao, svatko će dobiti tri ili četiri ponude već ovog vikenda. I onda ćemo diskutirati koja nam opcija svima najviše odgovara. Riječ je o datumima borbe. Svi uvjeti ostali su isti. Dvije borbe ove godine, prva na ljeto. To je ono na čemu radimo i uvjeren sam kao i uvijek da ćemo u tome uspjeti. Znam da ima negativnih ljudi koji ne žele da u tome uspijemo, no ovo je nešto čime se bavimo cijeli život. U ljeto ćete vidjeti ovu borbu. Idući korak je dogovoriti se po pitanju mjesta održavanja i datuma, a imat će nekoliko jako dobrih opcija. Nema druge borbe za Tysona Furyja, kao što nema druge borbe za Anthonyja Joshuu", potvrdio je još jednom svoje viđenje situacije.

Trenutno se čini kako bi Saudijska Arabija mogla ugostiti prvi meč, no očito je da postoje još neke ponude koje Hearn i njegovi suradnici smatraju izvedivima. Ako mu je vjerovati, već za vikend bismo trebali znati više.

Linker
14. travanj 2024 03:05