K1 i Boks

Hearn otkrio čega se pribojava kad su u pitanju pregovori za meč Joshue i Wildera: ‘Joshua želi biti aktivan‘

Anthony Joshua (lijevo) i Eddie Hearn (desno)

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Jedan od najpoznatijih boksačkih promotora na svijetu otkrio je nove vijesti po pitanju meča između Wildera i Joshue

Gotovo cijelu ovu kalendarsku godinu Eddie Hearn nam najavljuje meč između Deontayja Wildera i Anthonyja Joshue. Joshuin promotor još početkom godine otkrio je kako Joshua planira odraditi tri meča ove godine.

Prva dva trebala su poslužiti kao ‘‘zagrijavanje‘‘ i za povratak samopouzdanja. ‘‘AJ‘‘ je uspješno odradio ta dva meča te je porazio Jermainea Franklina i Roberta Heleniusa. Krajem godine, ili najkasnije početkom sljedeće godine, Joshua bi napokon trebao u ring s Deontayjem Wilderom.

Problem je što se kraj godine sve više približava, a dojam je da nema nikakvog konkretnog pomaka u pregovorima. Poznato je da Saudijci planiraju organizirati priredbu na kojoj će boksati Joshua i Wilder, a oba teškaša trebala bi se dobro naplatiti. No, pregovori jako sporo teku, a Eddie Hearn u DAZN-ovom ‘‘Boxing Showu‘‘ samo je dodatno potvrdio da imaju problema.

‘‘Sporo je, neću vas lagati. Jasno je da se radi o ogromnoj borbi i potrebno je neko vrijeme za ovakve stvari. Manje-više sve je dogovoreno, ali još ništa nije potpisano. Znamo da takve stvari iziskuju vrijeme, posebice u tom dijelu svijeta (na Bliskom istoku).‘‘, otkrio je Hearn.

Joshuin promotor bio je vrlo zabrinut još u osmom mjesecu. Hearn se brinuo da bi Joshua porazom u osmom mjesecu mogao kompromitirati meč protiv Wildera, ali nakon što je Dillian Whyte otpao zbog pada na doping, Joshua je podosta lako porazio Heleniusa. Hearn je odahnuo, ali sada se pribojava mogućnosti da Joshua odradi još jedan meč.

‘‘Najviše sam zabrinut jer se Joshua želi boriti u prosincu (12. mjesec) ili siječnju (1. mjesec). Znamo da se meč protiv Wildera neće dogoditi u prosincu i spremni smo čekati siječanj. Ali počne li se ta borba pomicati na veljaču (2. mjesec) ili ožujak (treći mjesec), nemojte se iznenaditi ako Joshua odradi još jedan meč u međuvremenu. On uživa biti aktivan i uživa u trening kampovima. Jako voli raditi s Derrickom Jamesom, ali naš fokus je na ugovaranju meča protiv Deontayja Wildera.‘‘, poručio je Hearn.

Anthony Joshua svakako zaslužuje poštovanje jer je odlučio biti vrlo aktivan i sve češće nastupati. Nadamo se da neće biti dodatnih komplikacija i da će njegov sljedeći protivnik ipak biti Wilder.

Linker
02. svibanj 2024 08:12