K1 i Boks

Furyjev tim počeo paliti vatru: ‘Borba Joshue i Wildera je u ‘mrtvoj vodi‘, Eddie Hearn priča gluposti!‘

Anthony Joshua

 KEVIN QUIGLEY/DMG MEDIA/PROFIMEDIA Kevin Quigley/dmg Media/profimedia
To je oprečno svim informacijama koje imamo do ovog trenutka

Obje strane govore da je borba između Anthonyja Joshue i Deontaya Wildera blizu finalizacije za početak 2024. godine, a trebala bi se održati u Saudijskoj Arabiji. Borba dvojice bivših prvaka visoko je na popisima ljubitelja boksa, ali se kroz povijest nalazila u problemima kada je riječ o stavljanju olovke na papir.

Čini se da se to promijenilo ove godine, niti jedan od njih trenutačno nema titule, a samim time i obavezne izazivače. Joshuin promotor, Eddie Hearn, ranije je rekao da je borba ‘sigurna‘, ali je nedavno rekao da su pregovori u tijeku. Rečeno je da Skill Challenge Promotions of Saudi želi to ostvariti, a Wilderova strana je, prema njima, uključena.

Međutim, brat i trening partner Tysona Furyja, Shane, sada je otkrio da se iza kulisa priča da borba nije u tijeku. Govoreći za Boxing King Media , rekao je da je borba "u mrtvoj vodi" i da je Hearn "baljezga"..

“Eddie Hearn govori puno stvari, zar ne? Obećavao je da su u tijeku pregovori za Deontaya Wildera i Joshuu, ali mogu vam reći povlaštenu informaciju da je to u mrtvoj vodi. Slušaj, neću ulaziti u to jer to nije moja stvar, ali on priča gluposti pola vremena.”

Upitan za dodatne informacije, Shane je sugerirao da Skill Challenge trenutno ne radi na borbi.

"Ionako se ljudima ne događa ono s čime se on petlja."

To nije informacija od Hearna, koji je nedavno za Boxing Social rekao da je Wilder i dalje plan za početak sljedeće godine. Joshuin dugogodišnji promotor rekao je da bi moglo doći do privremene prosinačke borbe za njegovog čovjeka ako Saudijska borba nije potpisana za siječanj, a tek treba vidjeti jesu li ove tvrdnje imalo točne jer je to je oprečno svim informacijama koje imamo do ovog trenutka.

Linker
17. svibanj 2024 04:16