K1 i Boks

Hoće li Joshua biti prisiljen birati između dva scenarija? U jednom bi ostao bez titule...

Anthony Joshua
 FAYEZ NURELDINE / AFP
"Iako svi žele gledati AJ-a i Furyja, ne vjerujem da će se ova borba uskoro dogoditi..."

Nije Anthony Joshua ni ušao u ring protiv Kubrata Puleva, a već se naveliko pričalo o tome da će mu idući meč biti onaj protiv WBC-ovog prvaka Tysona Furyja.

'AJ' je prošlog vikenda u borbu s bugarskim izazivačem ušao kao veliki favorit, a takvu je ulogu i opravdao jednom potpunom dominacijom koja je zaključena u devetoj rundi.

Pulev je pao, a nedugo nakon borbe u londonskoj The SSE Areni oglasili su se Eddie Hearn i Bob Arum, prvi kao Joshuin, a drugi kao Furyjev promotor.

Obojica su istaknuli da je to borba koju svijet boksa treba vidjeti i da će se odmah krenuti s prvim koracima koje zahtjeva taj meč.

Al Bello/Getty Images/AFP, OLIVER WEIKEN / DPA /dpa Picture-Alliance/AFP
Tyson Fury i Anthony Joshua

No na činjenicu da određene prepreke još uvijek postoje, ukazao je predsjednik WBO organizacije Paco Valcarcel koji je jasno poručio da njihov obvezni izazivač Oleksandr Usyk ima prednost te da bi Joshua trebao upravo u njemu dobiti svog idućeg suparnika.

"Joshua je protiv Puleva izgledao senzacionalno, ali što se tiče WBO pojasa, Eddie Hearn zna kakvu obvezu tu imaju. Potez je na Hearnu", jasan je bio Valcarcel u svojoj objavi na Twitteru.

Drugim riječima, ako se Joshua odluči idući meč odraditi s Furyjem, mogao bi vrlo lako ostati bez jedne od svojih titula. U ovom slučaju WBO pojasa, a to bi značilo da borba protiv Tysona ne bi bila za ujedinjenje svih naslova.

"Moje predviđanje, plan i strategija uključuju organizaciju meča Joshue i Usyka u travnju ili svibnju 2021. godine. WBO ima moć prisiliti prvaka na obveznu obranu. A iako svi žele gledati AJ-a i Furyja, ne vjerujem da će se ova borba uskoro dogoditi", oglasio se ekskluzivno za Sky Sports na ovu temu i Usykov promotor Alexander Krassyuk.

5596651 22.07.2018 Oleksandr Usyk (Ukraine) after a victory in the World Boxing Super Series (WBSS) cruiserweight title unification bout against Murat Gassiev (Russia). Vladimir Astapkovich / Sputnik
Vladimir Astapkovich / Sputnik / AFP
Oleksandr Usyk

Linker
21. svibanj 2024 21:54