K1 i Boks

Hoćemo li napokon gledati meč Bivola i Beterbieva? ‘Apsolutno želimo to organizirati!‘

Artur Beterbiev

 MATHIEU BELANGER Getty Images Via Afp
Šuška se da bi se borba mogla održati nakon ramazanskog posta

Sumnjalo se u Artura Beterbieva nakon izdanja koje je prezentirao početkom prošle godine u meču protiv Anthonyja Yardea. Ponajviše u to da je "star" i da je njegovo vrijeme prošlo. Međutim, on i dalje je tu, jednako dobar i nezaustavljiv kao i prije.

Uskoro 39-godišnji Čečen rodom iz Dagestana, trenutno s kanadskom adresom, sinoć je u Quebecu branio svoje WBC, IBF i WBO titule svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji (-79,4 kg). Callum Smith doputovao je iz Liverpoola u nadi da će detronizirati neporaženog Beterbieva, ali 33-godišnji engleski borac postao je samo još jedno ime u savršenoj statistici ovog čovjeka koji je u 20. profesionalnom nastupu došao do isto toliko pobjeda nokautom.

Nakon borbe, njegov promotor, Bob Arum iz Top Ranka, izrazio je želju za finalizacijom borbe s WBA prvakom u poluteškoj kategoriji Dmitrijem Bivolom.

Borba će se vjerojatno održati u drugoj polovici godine, u Saudijskoj Arabiji, nakon završetka ramazanskog posta. Arum će započeti razgovore sa saudijskim sportskim vlastima da bi razradili detalje borbe, kao što smo i ranije pisali, a sada imamo više detalja:

"Još nije gotovo. Ali apsolutno to želimo učiniti. Razgovarat ću s Njegovom Ekselencijom Turki Alalshikhom. Znam da želi to organizirati, samo treba pričekati ljeto da prođe ramazanski post", kazao je za BoxingScene.

Bivol je nastupio na nedavnom "Danu obračuna" gdje je slavio protiv Lyndona Arthura, a sada bi mu mogao uslijediti ovaj meč. Naravno, prvo se sve treba dogovoriti...

Linker
30. travanj 2024 14:19