K1 i Boks

Hrgović i Ruiz se nisu uspjeli dogovoriti oko uvjeta, Sauerland ponudio rješenje koje se protivi IBF-ovim pravilima

Hrgović i Ruiz

 Nick Potts/Pa Images/Profimedia, Harry How/Getty Images/Profimedia
Sauerland je zatražio dražbu honorara, no IBF-ova klauzula tome stoji na putu tako da je vrlo izgledno da od borbe nema ništa

Nedavno je IBF naredio borbu za privremenog prvaka teške kategorije između Filipa Hrgovića i Andyja Ruiza Jr-a, no izgleda da je borba već naišla na probleme. Za sada dogovor nije postignut, a više o tome pročitajte u nastavku.

Portal BoxingScene je potvrdio informacije kako se promotori i menadžeri obojice boksača nisu uspjeli dogovoriti oko honorara, a prenosimo i službenu izjavu od strane IBF-a:

‘’11. siječnja 2023., IBF je naredio da Filip Hrgović i Andy Ruiz započnu pregovore za borbu za IBF privremenog prvaka u teškoj kategoriji. Dogovor nije postignut do 13. veljače (drugi mjesec), a gospodin Nisse Sauerland, koji zastupa Filipa Hrgovića, zatražio je instantnu dražbu honorara‘‘, napisao je Daryl People, predsjednik IBF-a.

Svi zainteresirani će morati dostaviti svoje ponude 15 minuta nakon saslušanja koje će se održati 28. ovog mjeseca u 18:00, a kotizacija je pet tisuća dolara koji ostaju organizaciji u svakom slučaju. Pobjednik dražbe također mora dostaviti deset posto depozita od ukupnog iznosa, a onda još deset posto unutar pet radnih dana od dana dražbe.

No, naravno da postoji problem.

IBF 16.B klauzula koja se tiče natjecatelja za privremeni pojas kaže da ‘‘ako borba za privremenog prvaka ne može biti dogovorena, nikakva dražba honorara se ne može održati. Natjecatelji se moraju dogovoriti oko uvjeta borbe. Pobjednik borbe za privremeni pojas postaje obavezni izazivač za trenutnog prvaka.‘‘

Ovo bi mogao biti znak da od borbe s Ruizom neće biti ništa, a Hrgoviću je propala i borba protiv Usyka koju je prošle godine IBF naredio. Organizacija je pristala odustati od naredbe te tako očistiti Usyku put ka Tysonu Furyju te je pitanje vremena kada će se ta borba održati, a zatim je Hrgoviću naređena borba protiv bivšeg prvaka Ruiza.

Valja pričekati još malo i vidjeti što će od ovoga biti. Bilo je govora i o borbi između Wildera i Ruiza, no i ona je naišla na probleme tako da se jedino može čekati da se ova trakavica razriješi.

Linker
19. travanj 2024 00:49