K1 i Boks

‘Hrgović je podcijenjen teškaš i stvarno dobar boksač, a Duboisu skidam kapu na izvedbi‘

Daniel Dubois i Filip Hrgović

 AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Aa/abaca/abaca Press/profimedia
Jai Opetaia odao je priznanje ‘El Animalovim‘ boksačkim sposobnostima, ali i ‘Dynamiteovoj‘ tjelesnoj pripremljenosti

U najvažnijem meču dosadašnje profesionalne karijere, Filip Hrgović je, na rijadskoj "Queensberry vs. Matchroom: 5v5" priredbi, izgubio od Daniela Duboisa tehničkim nokautom u osmoj rundi. "El Animal" je tako propustio priliku osvojiti IBF-ovu titulu privremenog svjetskog prvaka, odnosno ostao je bez pozicije obveznog izazivača i ispao iz kombinacija za napad na "prave“ pojaseve. Okršaj hrvatskog i britanskog teškaša komentirali su brojni boksači i treneri, a popisu se sada priključio i Jai Opetaia.

"Smatram da je Hrgović podcijenjen teškaš. Gledao sam ga protiv Duboisa i on je zapravo stvarno dobar boksač, a Danielu skidam kapu jer se odlično borio. Dubois je bio puno bolje fizički pripremljen nego kad sam ga posljednji put gledao u ringu, mislio sam da će se ponovno ispuhati, ali pokazao je da je naporno trenirao", rekao je 28-godišnji Australac u razgovoru za Pro Boxing Fans.

Podsjetimo, Opetaia je na Fury-Usyk priredbi 18. svibnja (po drugi put) pobijedio Mairisa Briedisa jednoglasnom sudačkom odlukom i tako (ponovno) osvojio IBF-ovu titulu prvaka svijeta u kruzer kategoriji.

Linker
07. lipanj 2024 22:20