K1 i Boks

Hrgović kritizirao Furyja: ‘Trebao se prvo boriti za ujedinjenje pojaseva, ovo je nepoštovanje prema boksu!

Filip Hrgović

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
Najbolji hrvatski boksač smatra da nije pravo vrijeme za meč između Francisa Ngannoua i ‘Gypsy Kinga‘

Boksački okršaj između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua jedna je od glavnih tema u borilačkom svijetu još otkako je, prije dva tjedna, i službeno potvrđeno da su "Predatorove" želje uslišene, te da će 28. listopada debitirati u boksačkom ringu. Ispisano je mnogo kartica novinskih tekstova na tu temu, brojni borci, treneri i analitičari iznijeli su svoje mišljenje o predstojećem okršaju kamerunskog nokautera i "Gypsy Kinga", a isto je nedavno učinio i Filip Hrgović.

"Lagan posao za velik novac. To je dobro za obojicu i inače nemam ništa protiv takvog tipa borbi, ali u ovoj situaciji, kada svi čekamo sljedećeg apsolutnog prvaka teške kategorije, i kada Fury blokira cijelu diviziju, ne mislim da je to dobar potez", rekao je najbolji hrvatski boksač za YouTube kanal Wassserman Boxinga, pa dodao:

"Smatram da je to izraz nepoštovanja prema boksu i boksačkoj publici. Fury se prvo trebao boriti za ujedinjenje pojaseva, pa onda, ako pobijedi ili se umirovi, raditi takve mečeve. U ovom trenutku to je nepošteno, pa i glupo".

Na dodatno novinarsko pitanje o tome hoće li Fury pobijediti Ngannoua u boksačkom meču, El Animal nije imao nikakvih dvojbi, ali ostao je na liniji svog čvrstog stava.

"Naravno da će pobijediti, to će biti lak posao za njega. Obojica će zaraditi ogroman novac ni za što, to je dobro za njih, ali nije u redu prema boksu", zaključio je Hrgović, koji bi za sedam dana (12.kolovoza) u Londonu trebao boksati protiv neporaženog Australca Demseyja McKeana, ukoliko ne dođe do određenih promjena uslijed otkazivanja borbe između Anthonyja Joshue i Dilliana Whiteya, koja je trebala predvoditi pripredbu.

Linker
26. travanj 2024 09:21