K1 i Boks

Hrgović: ‘Nitko ne želi da Hrvat bude prvak svijeta. Joshua i Dubois su razmažene bebe‘

Filip Hrgović

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
‘El Animal‘ nije birao riječi kada je pričao o svojoj poziciji i poziciji drugih boksača iz većih zemalja

Filip Hrgović je u vrlo otvorenom intervjuu za “Tru School Sports” objasnio zašto je on stalno u podređenom položaju. Kao i uvijek, bio je vrlo direktan i nije birao riječi, a na piku su se našli britanski boksači, Anthony Joshua i Daniel Dubois.

"Joshua i Dubois su vrlo razmaženi i njima se sve daje na pladnju! Zamislite da sam ja u svom razvoju mogao tražiti jednog Chisoru ili Whytea kada sam bio spreman za to. Joshua je samo morao pokazati prstom koga želi i dobio ga je”, rekao je “El Animal" te se nadovezao u financijskom smislu:

"Ja nemam veliku televiziju iza sebe ili nekog promotera koji će olako bacati novce. Amerikanci, Britanci ili Meksikanci to mogu lako dobiti jer će njih gledati preko 100 milijuna ljudi", tvrdio je brončani olimpijac.

Hrvatski boksač je ovim izjavama pokazao vrlo visoku dozu samosvjesnosti, no također je rekao da je to od nedavno postala i njegova prednost.

"Nitko ne želi Hrvata kao prvaka svijeta. Kad ste Hrvat molite se Bogu i Bog vam otvara vrata. Bog je najzaslužniji za moj dosadašnji uspjeh i uvjeren sam da će mi i dalje otvarati vrata kroz moju molitvu i moj rad".

Za kraj je također usporedio motive koje imaju on i Anthony Joshua:

"Ja ću ga pobijediti jer sam ‘gladniji‘ od njega. Kada imate 300 milijuna na računu ne možete imati tu istu glad kao na početku”, zaključio je teškaš iz Sesveta.

Linker
27. travanj 2024 09:17