K1 i Boks

Hrgović pred prilikom života: Mogao bi postati prvi Hrvat s osvojenim pojasom svjetskog teškaškog prvaka

Daniel Dubois i Filip Hrgović

 Nick Potts/pa Images/profimedia, Philip Sharkey/tgs Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Trener Ronnie Shields i ugledni boksački novinar Dan Rafael potvrdili borbu Hrgović-Dubois na priredbi u Rijadu

Filip Hrgović (17-0, 14 KO) trebao bi se boriti protiv britanskog boksača Daniela Duboisa (20-2, 19 KO) u Saudijskoj Arabiji.

IBF-ova titula ostat će upražnjena ako Fury i Usyk odrade ugovorom dogovoren revanš nakon meča za ujedinjenje teškaških titula koji je zakazan za 18. svibnja. Samo dva tjedna kasnije, 1. lipnja, IBF bi mogao dobiti novog prvaka u borbi između Hrgovića i Duboisa. Tu vijest prvotno je potvrdio trener hrvatskog teškaša Ronnie Shields, a sada je informaciju objavio i ugledni boksački novinar Dan Rafael.

Dubois, bivši WBA prvak teške kategorije, neslavno je izgubio prošle godine kada je izazvao Oleksandra Usyka na meč za WBA, IBF, WBO i IBO titule. Ukrajinac ga je ugasio u devetoj rundi, a Dubois se, upisavši drugi poraz u karijeri, pokazao kao klasu lošijim boksačem.

Ako se meč između Duboisa i Hrgovića doista realizira, 26-godišnji Britanac definitivno će predstavljati najzvučnijeg protivnika u "El Animalovoj" profesionalnoj karijeri, a najbolji hrvatski teškaš upravo bi kroz tu borbu mogao ostvariti svoj životni cilj - osvojiti pojas svjetskog teškaškog prvaka.

Matchroom i Queensberry Promotions približavaju se finaliziranju "carda“ za njihovu "5 na 5" priredbu koja će biti uvertira za glavnu borbu večeri, Artur Beterbiev-Dmitry Bivol. Beterbiev i Bivol natjecat će se za neospornu titulu prvaka u poluteškoj kategoriji u Rijadu, a Matchroom Eddieja Hearna i Queensberry Franka Warrena pripremaju jedinstven spektakl suprotstavljajući svojih pet boraca. Dogovorili su dvije borbe u teškoj kategoriji, uz po jednu u poluteškoj, srednjoj i perolakoj.

Linker
28. ožujak 2024 16:24