K1 i Boks

Hrgović pun samopuzdanja uoči okršaja s McKeanom: ‘U boksu sam 17 godina, jedan sam od najboljih teškaša svijeta!‘

Filip Hrgović

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
‘On je neporažen i velik tip, ali mislim da imam veliku prednost u ovom meču‘, istaknuo je ‘El Animal‘

Manje od 24 sata preostalo je do trenutka kojeg domaća borilačka javnost s nestrpljenjem iščekuje već gotovo godinu dana - do povratka Filipa Hrgovića u ring. Najbolji hrvatski teškaš sutra navečer ukrstit će rukavice s neporaženim Australcem Demseyjem McKeanom, i to na glamuroznoj pozornici londonske O2 Arene koju će, osim publike u Lijepoj Našoj, pozorno pratiti čitav boksački svijet. "El Animal" je odradio sve obveze koje je imao prema organizatorima i u potpunosti je spreman za najvažniji meč u dosadašnjoj karijeri, a potvrdio je to i u jednom od svojih posljednjih medijskih istupa.

"Osjećam se dobro, moja težina je dobra. Trenirao sam naporno, a trenutna težina (111,4 kilograma, op.a.) vrlo je dobra za mene. Ovo je golema borba, najvažnija u mojoj karijeri. Mislim, svaka je najvažnija, ali ova doista jest budući da me vodi na korak do napada na svjetsku titulu i nadam se da ću, uz Božju pomoć, i pobijediti", rekao je 31-godišnji Zagrepčanin za International Boxing News, pa odgovorio na novinarsko pitanje na čemu gradi svoje samopouzdanje uoči obračuna s McKeanom:

"On ima nekoliko profesionalnih borbi više od mene, ali ja imam veliko amatersko iskustvo, 17 sam godina u boksu. Imam puno više sparinga i amaterskih borbi od njega, Olimpijske igre, Svjetska prvenstva... Mislim da je to razlika između nas, on nije imao amatersku karijeru i nije se borio ni s jednim boksačem visoke razine. Međutim, vidjet ćemo sutra...nikad ne možete znati kakav će on biti u velikoj borbi".

Novinar International Boxing Newsa postavio je opetovano pitanje na gotovo istom tragu, a teškaš iz Sesveta ostao je dosljedan u svojim promišljanjima.

"Amatersko iskustvo i moje vještine činit će razliku u ovoj borbi. Kao što sam rekao, 17 godina sam u ovom sportu i smatram da sam jedan od najboljih teškaša na svijetu, a nadam se da ću to sutra i pokazati", rekao je Hrgović, pa dodao:

"Nikad ne znate, svašta se može dogoditi na sam dan borbe, ovo je teška divizija. On je neporažen, velik tip, ali ja sam spreman na sve i mislim da imam veliku prednost u ovom meču".

Linker
23. travanj 2024 00:22