K1 i Boks

Ususret večerašnjem boksačkom spektaklu: Prisjetimo se posljednjeg nastupa i pobjede Filipa Hrgovića!

Filip Hrgović vs. Zhang Zhilei

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Dok čekamo večerašnji boksački spektakl koji počinje u 20 sati, valjalo bi se prisjetiti Filipovog trenutno posljednjeg nastupa i pobjede nad Zhileijem Zhangom

Godinu dana prošlo je od posljednjeg nastupa najboljeg hrvatskog teškaša Filipa Hrgovića. U osmom je mjesecu prošle godine došao do najveće pobjede u profesionalnoj karijeri kada je svladao kineskog teškaša Zhileija Zhanga, a prema nekima je sudačka odluka bila kontroverzna jer smatraju da je Zhang u tom meču bio bolji.

Kako god, i Filip je sam svjestan da može pokazati puno više od toga što je pokazao u tom meču, a i protiv Zhanga se borio u vjerojatno najgorem mogućem trenutku. Netom prije je ostao bez oca te takvo nešto sigurno utječe na svakoga, no Filip je čisto pobijedio Zhanga i na svoj najgori dan u životu.

Večeras, dakako, očekujemo dosta boljeg Filipa Hrgovića i novu veliku pobjedu. Hrgović je na press konferencijama i sučeljavanjima izgledao vrlo fokusirano i samopouzdano te djeluje vrlo gladno, što nije ni čudno s obzirom da se dosta muči da pronađe protivnika koji je s njim voljan ući u ring.

Iako Hrgović po prirodi nije borac koji će uzeti mikrofon i ružnim riječima privlačiti publiku, mora pronaći drugi način da se globalnoj boksačkoj publici ureže u pamćenje. Kako će to učiniti? Spektakularnim prekidom i nokautom protiv Demseyja McKeana. Ukoliko Filip večeras nokautira Australca, sigurno će dobiti više prilika i više opcija za svoj sljedeći nastup.

Dok čekamo večerašnji boksački spektakl koji počinje u 20 sati, valjalo bi se prisjetiti Filipovog trenutno posljednjeg nastupa i pobjede nad Zhileijem Zhangom. DAZN je na svom YouTube kanalu izdvojio najbolje trenutke iz tog meča, a pogledati ga možete ovdje:

Linker
27. travanj 2024 08:42