K1 i Boks

Hrgovićev najizgledniji protivnik boksati će protiv 578. teškaša svijeta

Martin Bakole
 Richard Sellers/PA Images/Profimedia
Nije Filip Hrgović jedini visokorangirani teškaš koji boksa protiv nižerangiranih protivnika

Puno je kritika doživio Filip Hrgović kada je objavio da će njegov protivnik biti Crnogorac Marko Radonjić koji je tada bio 229. prema Boxrecovoj rang ljestvici u teškoj kategoriji (sada je 232.). ''El Animal'' je tvrdio kako ga top boksači konstantno izbjegavaju te da je Radonjić jedan od rijetkih koji je prihvatio borbu. Opće je poznato kako svjetski boks dugi niz godina ima problem ugovaranja borbi. Jako dugo čekamo na međusobne borbe onih najboljih, a česta su uplitanja i komplikacije od strane promotora, organizatora i svih ostalih uključenih strana.

Hrgović je nakon sinoćnje pobjede u razgovoru za RTL televiziju rekao kako je Martin Bakole (16-1-0, 12 KO) njegov najizgledniji protivnik u idućem nastupu. Borac iz Konga respektabilno je ime u teškoj kategoriji i sigurno bio bi najteži protivnik u Filipovoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Bakole je prema Boxrecovom rankingu trenutno 16. teškaš svijeta, a na WBC, IBF i WBA ljestvicama također je u top 15 izazivača. Međutim, Kongoanac je dokaz kako je teško pronaći protivnika iz samog vrha kategorije te kako Filip Hrgović nije jedini boksač koji boksa protiv boraca koji su dosta niže rangirani od njega.

Naime, Bakole će svoj idući nastup odraditi 18. rujna ove godine, a protivnik će mu biti Haruna Osumanu (11-2-0, 7 KO). 41-godišnjak iz Gane zauzima tek 578. mjesto u poretku teškaša (Boxrec). U posljednja dva meča koja je odradio, oba puta je poražen. Martin Bakole s druge strane trenutno je na pet pobjeda u nizu, a u prosincu protekle godine odradio je zasad posljednji nastup. Jednoglasnom odlukom pobijedio je kvalitetnog ruskog boksača Sergeyja Kuzmina (15-2-0, 11 KO). Jedini Bakoleov poraz u dosadašnjoj karijeri došao je u listopadu 2018. godine kada ga je savladao Michael Hunter (20-1-0, 14 KO), ujedno i nesuđeni Hrgovićev protivnik.

Dakle, nije Filip Hrgović jedini boksač koji ima problema s pronalaskom protivnika i koji ulazi u ring s protivnicima koji su puno lošije rangirani od njega. Martin Bakole samo je jedan od brojnih primjera s istim problemom. Nadamo se kako će Hrgović i Bakole svoje probleme s protivnicima riješiti međusobnim obračunom krajem ove ili početkom iduće godine.

Linker
11. travanj 2024 10:39