K1 i Boks

Martin Bakole odradio zagrijavanje za Hrgovića i nokautirao protivnika u prvoj rundi

Martin Bakole
 Richard Sellers/PA Images/Profimedia
Najizgledniji Hrgovićev protivnik sinoć je ekspresno završio posao u ringu

Puno se priča o Martinu Bakoleu (17-1-0) kao najizglednijem protivniku Filipa Hrgovića u idućem nastupu ''El Animala''. Borac iz Konga trenutno je 16-rangirani teškaš prema Boxrecovoj rang ljestvici, a prema WBC-u, WBA i IBF-u Bakole je Top 15 boksač svijeta kada je u pitanju teška kategorija. Bakole je navodno zatražio jednu uvodnu, zagrijavajuću borbu prije nego uđe u ring s Hrgovićem, a sinoć je odradio taj meč.

Samo jedna runda bila je potrebna Martinu da savlada svog protivnika Harunu Osumanua (11-2-0, 7 KO). 41-godišnjak iz Gane pokazao se kao totalno nedorastao protivnik te je izdržao samo 150-ak sekundi u ringu s Bakoleom. Osumanu trenutno je 587. teškaš svijeta prema Boxrecu i ovo mu je treći poraz u nizu.

Prvi je ovo meč bio za Bakolea još od prosinca 2020. godine kada je jednoglasnom sudačkom odlukom savladao Rusa Sergeyja Kuzmina. Jedini poraz u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, 28-godišnji Bakole doživio je 2018. godine u meču protiv Michaela Huntera. Puno se kritiziralo Filipa Hrgovića zbog odabira Marka Radonjića kao trenutno posljednjeg protivnika, no činjenica je kako se Bakole borio s puno lošijim protivnikom.

Nadajmo se kako se Kongoanac zagrijao te je spreman za meč protiv ''El Animala''. Obojica boksača odavno su prerasli mečeve s borcima kao što su Radonjić i Osumanu te je vrijeme da ukrste rukavice i da vidimo pravu provjeru kvalitete obojice boraca. Hrgović je nakon meča protiv Marka Radonjića rekao kako je Bakole najizgledniji protivnik, no da ništa nije službeno i ne želi pretjerano pričati i najavljivati meč koji nije definitivno ugovoren. Naredni period pružit će nam više informacija.

Linker
23. travanj 2024 17:51