K1 i Boks

Hrvatske boksačice i boksači spremni su za prvi kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Parizu

Marko Milun i Luka Pratljačić

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
Prvi mečevi u Busto Arsiziju na rasporedu su od nedjelje, 3. ožujka

U četvrtak, 29. veljače hrvatski boksačice i boksači putuju na prvi svjetski kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Parizu 2024. u talijanski Busto Arsizio. Za olimpijske norme u Busto Arsiziju od 29. veljače do 11. ožujka 2024. borit će se šestero hrvatskih predstavnika – dvije boksačice i četiri boksača: Nikolina Ćaćić, Sara Beram, Marin Jelačić, Petar Krešimir Knežević, Marko Čalić i Luka Pratljačić.

Hrvatsku reprezentaciju u Busto Arsiziju vodit će koordinator nacionalnih selekcija Franjo Kristić uz trenere Mateja Matkovića, Marija Preskara i Damira Stručića.

Prvi mečevi u Busto Arsiziju na rasporedu su od nedjelje, 3. ožujka 2024. godine. Na prvom svjetskom kvalifikacijskom turniru u Busto Arsiziju za plasman na Olimpijske igre u sedam muških i šest ženskih kategorija ponovo će se morati najmanje osvojiti odličje plasmanom u polufinale: Marin Jelačić, Petar Krešimir Knežević, Marko Čalić i Luka Pratljačić.

Nikolina Ćaćić, prva hrvatska olimpijka iz Tokija 2021. za plasman na OI u Parizu treba izboriti finale u Busto Arsiziju, a Sara Beram osvojiti najmanje treće mjesto.

Popis hrvatskih boksačica i boksača po kategorijama

ŽENE

-57 kg - Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb)

-60 kg - Sara Beram (Petar Zrinski Zagreb)

MUŠKI

-63,5 kg - Marin Jelačić (Pauk Split)

-71 kg - Petar Krešimir Knežević (Sveti Donat Zadar)

-92 kg - Marko Čalić (Pula)

+92 kg - Luka Pratljačić (Osijek)

Linker
22. travanj 2024 18:07