K1 i Boks

Hrvoje Sep analizirao gdje Ngannou ima najveću šansu protiv Furyja

Francis Ngannou, Tyson Fury

 Screenshot (instagram, Francis Ngannou, Tyson Fury)
Francis Ngannou ima nešto zajedničko sa Wilderom i Cunninghamom

Hrvatski olimpijac i danas vrlo uspješan boksač i komentator Hrvoje Sep gostovao je u Podcast Inkubatoru gdje je napravio jako dobru analizu što se tiče meča između UFC prvaka u teškoj kategoriji Francisa Ngannoua i boksačkog prvaka Tysona Furyja, a cijeli intervju možete pogledati OVDJE.

"Fury će biti jako pažljiv, nije on budala. Činjenica je da je Fury pao u knockdown nekoliko puta u karijeri od desnog krošea. Cunningham ga je rušio, Wilder ga je rušio tom desnom i još ga je netko rušio. Baš od tog desnog krošea je pao nekoliko puta."

Fury se 2013. godine borio protiv Stevea Cunninghama gdje je pretrpio težak knockdown desnim krošeom, ali se uspio oporaviti i završiti borbu u sedmoj rundi. Ono što Ngannou ima kao najveće oružje protiv Furyja je upravo taj desni široki kroše od kojeg je padalo do sada jako puno boraca, a ukoliko se borba održi s malim rukavicama udaračke šanse će biti na strani UFC prvaka.

Ngannou je ipak pokazao kako ima i dosta mana što se udaračkih sposobnosti tiče na koje je ukazao Ciryl Gane u njihovom posljednjem meču. Gane se kretao jako dobro, slično kao što se Tyson Fury kreće u boksačkom ringu, na što Ngannou jednostavno nije imao pravi odgovor. Tako da prema viđenom u tom meču mogli bi pretpostaviti da bi ga Fury onda još lakše nadboksao. Ngannou je na koncu uspio odnijeti pobjedu u toj borbi, ali ne zahvaljujući svojim boksačkim sposobnostima već zato što je u drugoj dionici borbe promijenio taktiku i krenuo se oslanjati na svoj grappling.

Za pretpostaviti je da ukoliko Fury primi ijedan Francisov udarac desnom rukom da bi se mogao naći uzdrman; to su ipak borci od 120 kilograma tjelesne mase kojih pored svega još krasi nokaut snaga. Tako da šanse kod Ngannoa možemo pripisati jedino tom dugačkom desnom krošeu za koji je već dokazao da može biti ubojit.

Linker
23. travanj 2024 10:38