Regija

‘Savage‘ se punom parom priprema za meč karijere: ‘Već sada sam u formi života!‘

Alen Babić

 Adam Davy/PA Images/Profimedia
Alen Babić podijelio je nove fotografije iz svog trening kampa

Približavamo se velikom meču Alenu Babića. Ponajboljeg hrvatskog boksača za deset dana zapravo čeka najveći meč u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

''Savage'' je najavio kako ove godine planira napasti svjetsku titulu u bridgerweight kategoriji, a prva stepenica ka tome bit će mu Poljak Adam Balski (16-1). Babić i Balski borit će se u Londonu za WBC-ov (Silver) pojas, a pobjednik te borbe, vrlo vjerojatno dobit će priliku kasnije se boriti i s Oscarom Rivasom za WBC-ovu titulu svjetskog prvaka u toj kategoriji.

Hrvatski boksač uzeo je nešto dulju pauzu nakon 12. mjeseca i pobjede nad Davidom Spilmontom. Vrlo aktivan bio je Babić u drugoj polovici 2021. godine i njegovo tijelo jednostavno je trebalo odmor. Povratak velike motivacije i želje za treninzima također je Babiću došao nakon pauze, a za meč s Balskim, okupio je sjajan tim.

Marko Milun, Hrvoje Sep, Marko Čalić i Petar Milas, neka su od imena s kojima se Babić naporno priprema za veliki meč u Londonu. Čini se kako je ''Savage'' i više nego zadovoljan poslom koji odrađuju.

''Jedan tjedan sparinga preostao je! Daleko najteži posao koji sam dosad odrađivao, uostalom kako i priliči situaciji. Hrvatski ratnici gurali su me do samog ruba ljudskih granica i to uistinu mislim. Sljedećeg tjedna finaliziramo guranje prema Valhalli, a zatim slijedi odmor za tijelo do 21. svibnja (peti mjesec). Već sada sam u najboljoj formi svog života. 21. svibnja, neka ih Bog zaštiti.'', napisao je Babić prije dva dana na svom Instagram profilu.

Dakle, Alena ovaj tjedan čeka završni dio priprema, a sljedećeg tjedna dolazi odmor kako bi svjež ušao u meč protiv Poljaka. Svi s nestrpljenjem iščekujemo ovu borbu, jer Babić djeluje uistinu spremnije i gladnije nego ikad prije.

Linker
24. travanj 2024 15:38