K1 i Boks

Hrvoje Sep danas se vraća u ring nakon više od godinu dana pauze: Sepa čeka neugodan protivnik iz Venezuele

Hrvoje Sep (desno) i Omar Garcia (lijevo)

 Facebook (hrvoje Sep)
37-godišnji boksač iz Vrbanje nije nastupao tijekom 2023. godine, ali danas se vraća nastupima

Jedan od boljih hrvatskih profesionalnih boksača danas se vraća u ring nakon više od godinu dana izbivanja iz istog. Radi se o Hrvoju Sepu (12-1-0), boksaču koji je Hrvatsku predstavljao 2016. na Olimpijskim igrama, a nakon ispadanja u osmini finala OI, Sep se otisnuo u profesionalce.

2017. godine Sep je debitirao u profesionalnom boksu nokautiravši srpskog boksača Milana Petrovića nakon samo 53 sekunde. Još 10 uzastopnih pobjeda upisao je Sep, a zatim je uslijedio i prvi profesionalni poraz.

Hrvoje je u travnju (4. mjesec) 2022. godine poražen od strane Ričardsa Bolotniksa, vrlo kvalitetnog latvijskog poluteškaša. Odličan meč na osam rundi tada su pružili Sep i Bolotniks, ali Latvijac je zasluženo slavio. Sepu je to bio prvi nastup na teritoriju Španjolske, a danas se ponovno vraća u tu državu.

Prije nego spomenemo detalje oko današnjeg meča, dodat ćemo kako je Sep nakon Bolotniksa nastupio još jedanput. U desetom mjesecu 2022. godine, Sep je porazio Gruzijca Niku Gvajavu tehničkim nokautom u trećoj rundi.

2023. godina nije bila boksački aktivna za Sepa, povremeno se spominjao ‘‘bare knuckle‘‘ boksački meč protiv Vase Bakočevića, ali sve je zasad ostalo samo na glasinama. No, Sep se konačno vraća u ring, a danas ga čeka novi nastup u Španjolskoj, točnije ponovno u Barceloni.

Omar Garcia bit će Sepov protivnik. 33-godišnji Garcia dolazi iz Venezuele, a dosad je upisao 18 pobjede i 11 poraza. Čak 15 puta slavio je nokautom, a prema BoxRecu zauzima 202. mjesto u poretku poluteškaša (-79,4 kg). Poraz je upisao u posljednja tri nastupa, a nadamo se da se njegov niz danas produljuje.

Ne treba ipak unaprijed otpisati Garciju. Radi se o Južnoamerikancu, a takvi boksači uvijek dolaze s ratničkim mentalitetom i ne padaju bez ispaljenog metka. Hrvoje dugo nije bio u ringu i sigurno će nešto opreznije pristupiti ovom meču.

Inače, priredbu u Barceloni organizira promotor Rafael Martin i njegova promotorska kuća BCN Boxing Nights. Ukrajinski boksač Arnold Khegai (20-1-1) najzvučnije je ime na ‘‘fight cardu‘‘. Khegai je 18. boksač svijeta u perolakoj kategoriji (BoxRec), a 2020. godine boksao je protiv Stephena Fultona, bivšeg svjetskog prvaka. Bio je to jedini Khegaijev poraz u dosadašnjoj karijeri, a Fulton je slavio jednoglasnom odlukom nakon 12 rundi. Khegai će danas boksati protiv Jona Martineza (14-8-5), a dojam je da se radi o nedoraslom protivniku za boksača Ukrajinčeve kvalitete.

Priredba je na rasporedu večeras od 19:00h, a koliko nam je poznato, prijenos eventa neće biti dostupan na domaćim TV kanalima.

Sretno, Hrvoje!

Linker
03. svibanj 2024 06:25