K1 i Boks

Hrvoje Sep ostao bez velike prilike: Iskusni hrvatski boksač trebao je boksati s novom engleskom senzacijom

Hrvoje Sep

 Screenshot (youtube, Ffc)
38-godišnji poluteškaš iz Vrbanje imao je zakazan nastup na priredbi u Londonu, ali protivnik je otkazao borbu

Alen Babić boksat će svoj povratnički meč na Uskrs, a Steve Robinson bit će njegov protivnik na velikoj boksačkoj priredbi u Londonu. Istog dana u Londonu je trebao boksati još jedan hrvatski boksač.

Radi se o Hrvoju Sepu, iskusnom hrvatskom boksaču i olimpijcu s Igara koje su se održale 2016. godine u Rio de Janeiru. Sep je danas objavio na svojim društvenim mrežama kako je imao ugovoren meč protiv Bena Whittakera, 26-godišnje engleske senzacije i boksača oko kojeg se trenutno gradi ogroman ‘‘hype‘‘.

Whittaker je kao amater osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Tokiju, a 2019. godine okitio se i europskim srebrom u Minsku. Medalja nije izostala niti na Svjetskom prvenstvu. Britanac je 2019. godine došao do bronce na svjetskoj smotri u Jekaterinburgu.

2022. godine Whittaker je debitirao među profesionalcima, a dosad je upisao šest pobjeda u jednako toliko nastupa. Čak pet puta nokautirao je protivnike i Englezi imaju strašno velika očekivanja kad je u pitanju Ben Whittaker.

Trebao je Sep dobiti priliku ugasiti taj ‘‘hype‘‘, ali prije nego su mediji prenijeli vijest o samom meču, Sep je objavio kako od borbe ipak neće biti ništa.

‘‘Ugovor potpisan, avionske karte kupljene, hotel rezerviran. I na kraju ipak ništa od dogovorenog meča u Londonu, 31. ožujka (treći mjesec), na sam Uskrs. Nažalost, moj nesuđeni suparnik Ben Whittaker morao je odustati iz opravdanih razloga. Ali nema odmora, idemo u sljedeću boksačku priču...‘‘, otkrio je Hrvoje.

Prava šteta što je Hrvoje ostao bez ovakve prilike. Nakon dva poraza u posljednja tri nastupa, Sep bi eventualnom pobjedomu ovom nastupu gotovo u potpunosti isprao gorak okus tih dvaju poraza.

Inače, Ben Whittaker ranije ove godine punio je naslovnice boksačkih medija zbog svog izdanja u meču protiv Khalida Graidije. Benjamin je svojim atraktivnim potezima podsjetio na ‘‘Princea‘‘ Naseema Hameda i oduševio je boksačku javnost. Njegovi sljedeći nastupi privlačit će veliku pažnju i prava je šteta što Hrvoje Sep (barem zasad) neće biti dio te priče.

Linker
21. travanj 2024 00:20