K1 i Boks

Hunt poražen u 'brutalnom i kaotičnom' okršaju: 'Tko je idući? Rob Whittaker...'

Mark Hunt i Paul Gallen
 Screenshot (YouTube)
'Super Samoan' propustio je ukazane prilike i na kraju izgubio na bodove

Mark Hunt (0-2-1) doživio je poraz u svom trećem profesionalnom boksačkom nastupu. Od legendarnog kick-boksača i MMA borca u srijedu je uspješniji bio bivši ragbijaš Paul Gallen (10-0-1).

46-godišnji Hunt i sedam godina mlađi Gallen obračunali su se na australskom Bankwest Stadionu, a nakon šest rundi akcije Paul je odnio pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom (58-56, 58-56 i 59-55).

Bio je to meč koji je opravdao, zapravo, mogli bismo čak reći i nadmašio sva očekivanja. Hunt i Gallen 'bombardirali' su jedan drugoga teškim udarcima. Posebno su upečatljivi, kao i obično, bili oni legendarnog 'Super Samoana', a možda i najbolji opis viđenog dao nam je Australski FOX Sports koji je u svom izvještaju događanja iz ringa nazvao "brutalnima i kaotičnima".

Imao je Hunt u nekoliko navrata pred sobom teško uzdrmanog protivnika, ali nije ovoga puta pokazao onaj svoj ubilački instinkt pa je tako Gallenu omogućio da se svaki put oporavi i pronađe tlo pod nogama.

Gallen je pak pokazao nevjerojatnu izdržljivost, a bio je i fizički spremniji borac što se vrlo jasno osjetilo u kasnijim fazama borbe.

Bivši ragbijaš bio je puno aktivniji, uspješniji u većini razmjena, bolje se kretao, a u konačnici je i zadao više udaraca.

Nakon nove pobjede, Gallen je na okršaj u ringu pozvao bivšeg UFC-ovog prvaka Roberta Whittakera.

"Tko je idući? Rob Whittaker, gledao sam prije godinu dana jedan tvoj intervju u kojem si rekao da bi se borio sa mnom, ali da se ja ne bih borio s tobom. Ovdje sam i bio bih sretan da se obračunamo. Imam poštovanja prema Robu, ali ga namjeravam prebiti", poručio je Gallen.

Linker
02. svibanj 2024 17:59