K1 i Boks

Hunteru otpao večerašnji meč protiv ‘Vikinga‘ iz Splita, uskočio nesuđeni Hrgovićev protivnik

 Triller
Michael Hunter nastavlja svoju karijeru pod okriljem Triller organizacije

Naredne noći trebala bi se održati Triller Verz 4 priredba, nova u nizu priredbi novog igrača na borilačkoj sceni, Trillera, koja se sastoji od kombinacije boksačkih mečeva i glazbenog programa, najčešće "rap battleova". Iako to zvuči pomalo čudno, za sada im se taj koncept pokazao kao puni pogodak, a jedan od boksača koji je nastupio na takvoj priredbi je Michal Hunter. Top 10 svjetski teškaš upravo je zbog ugovora s Trillerom napustio dogovoreni meč protiv Filipa Hrgovića te je do sada u Trillerovo ringu savladao Mikea Wilsona.

Večeras će se dogoditi njegov novi meč, ali ne protiv boksača koji mu je trebao biti protivnik. Zanimljivo, tek nakon što je meč otkazan, saznali smo da se radi o Marku De Moriju (39-2-2, 35 KO), 39-godišnjem Australcu koji već godinama živi u Splitu i nastupa pod hrvatskom zastavom. De Morija mnogi pamte po meču protiv Davida Hayea iz 2016. godine, koji je glatko izgubio. Onda je do kraja 2019. naslagao devet pobjeda, da bi nakon toga nastupio samo jednom. Bilo je to u travnju ove godine, kad je savladao Mađara Laszla Pappa, a još veće iznenađenje dogodilo se ljetos, kad ga je WBA uvrstio na svoju ljestvicu izazivača teške kategorije. Reakcije iz svijeta boksa bile su većinom vrlo negativne.

Još prije nekoliko dana poznati je boksački "insider", Mike Coppinger, naveo kako De Mori još uvijek čeka dozvolu komisije New Yorka za nastup. Nju na kraju ipak nije dobio, odnosno ista je, kako prenose američki mediji, meč procijenila neadekvatnim, odnosno hrvatskom Australcu nadimka "Viking" nisu dali pravo nastupa.

Triller je brzo reagirao i pronašao zamjenu, a to će biti Jerry "Slugger" Forrest. Riječ je boksaču koji je za prošlu godinu imao ugovoren meč protiv Filipa Hrgovića, eč koji se na kraju nije odradio. On je protiv Huntera već boksao 2013. godine, kad je poražen jednoglasnom odlukom sudaca nakon osam rundi. U svom posljednjem meču protiv Zhanga Zhileija izborio je neodlučen ishod.

Forrest je inače u meč uskočio samo dva dana prije održavanja, no uspješno je odradio sve što je potrebno te ću ući protiv Huntera u ring.

Na kraju se samo postavlja pitanje gdje je Hunteru smisao za ovakve mečeve, posebno jer se radi o boksaču iz samog vrha i kandidatu za napad na svjetsku titulu. Očito je novac koji mu je Triller dao toliko velik da izbor protivnika uopće nije bitan. A tko zna, možda mu za iduću godinu pripremaju neko posebno iznenađenje. Ako ne računamo debakl koji su doživjeli s mečem Teofima Lopeza i Georgea Kambososa Jr., gotovo sve što je Triller u boksu do sada napravio rezultiralo je zadovoljavajućim interesom publike. Rade nekonvencionalno i ne baš blisku sportu, no očito uspješno.

Linker
23. travanj 2024 17:34