K1 i Boks

Odgođen meč Gennadyja Golovkina i Ryote Murate planiran za kraj godine

Gennady Golovkin

 Alex Menendez/Shutterstock Editorial/Profimedia
Po prvi put u karijeri Kazastanac će ostati bez nastupa u jednoj kalendarskoj godini

29. prosinca trebao se održati boksački meč za dvije profesionalne svjetske titule srednje kategorije između nositelja one IBF-ove, Gennadyja Golovina i njegovog izazivača, bivšeg zlatnog olimpijca iz Londona, Ryote Murate, koji je prvak WBA organizacije. Ipak, to se neće dogoditi, a razlog se nalazi u restrikcijama koje je Japan, gdje bi se meč trebao održati, uveo povodom pojave Omicron varijante koronavirusa.

Vijest je otkrio 39-godišnji Golovkin (41-1-1, 36 KO) putem društvenih mreža, obavijestivši svoje fanove kako mu je žao da se to dogodilo, ali da je sigurnost publike u ovom slučaju najvažnija. Njemu je to trebao biti prvi meč u 2021., što znači kako će na kraju po prvi put u karijeri ostati bez nastupa unutar jedne kalendarske godine. Njegova profesionalna karijera traje od 2006. godine, a prvi put je svjetsku titulu osvojio 2010. Jedan je od najuspješnijih prvaka u povijesti srednje kategorije. Posljednji meč imao je u prosincu prošle godine, kad je prekidom u sedmoj rundi savladao Kamila Szeremezu.

35-godišnji Murata (16-2, 13 KO) nije se borio još dulje, odnosno od prosinca 2019. godine. No, zbog jasnih razloga mu WBA nije oduzeo pojas prvaka koji je već jednom ranije gubio pa ga ipak vraćao u svoje vlasništvo. Kod spomena ovog japanskog borca svakako je potrebno spomenuti da je u pitanju osvajač zlatne olimpijske medalje 2012. godine u Londonu.

Kako sad stvari stoje, meč bi trebao biti odgođen za prvu četvrtinu iduće godine, no sve će ovisiti o situaciji po pitanju restrikcija koje su i ovog puta dovele do odgode.

Linker
23. travanj 2024 12:56