K1 i Boks

IBF naredio borbu Filipa Hrgovića i Andyja Ruiza Jr-a! Žele privremenog prvaka, no postoji problem

Hrgović i Ruiz

 Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia, Harry How/Getty Images/Profimedia
IBF ponovno kreće sa svojim naredbama, a pitanje je što će biti od ovoga jer Ruiz već ima jednu naredbu od druge promocije

IBF sa svojim naredbama u posljednje vrijeme poprilično često spominje Filipa Hrgovića. Nedavno su prvo bili naredili kako je Filip idući izazivač za Oleksandera Usyka, no politika i interesi su presudili te su tu naredbu i službeno povukli.

No, sada su izašli sa novom naredbom: naredili su da se Filip Hrgović i Andy Ruiz Jr. bore za privremenu titulu prvaka! Kako prenosi relevantan izvor Michael Benson, pregovori za tu borbu su u tijeku te bi uskoro trebali dobiti više informacija.

Iako zvuči odlično, ipak treba biti oprezan sa preuranjenim zaključcima. Sjetimo se samo da je i WBC naredio jednu borbu za Ruiza, a to je ona protiv Deontayja Wildera. Ta borba bi bila ‘‘title eliminator‘‘ borba za pojas kojeg drži Tyson Fury, tako da je sada pitanje što će od cijele priče biti. Već smo u proteklom periodu vidjeli da je u svijetu boksa svašta moguće, tako da valja čekati još više informacija.

Inače, Filip je u trenutno posljednjem nastupu svladao odličnog Zhileija Zhanga sudačkom odlukom, a Zhang sada ide na Joycea u borbu za privremenu WBO titulu. Borba je bila dosta tijesna, no Filip ju je uspio odvesti u svoju korist i upisati najveću pobjedu do sada.

S druge strane, Ruiz je u trenutno posljednjem nastupu svladao Luisa Ortiza nakon 12 odličnih rundi, a nakon toga je došla naredba za meč protiv Wildera. Bila bi odlična stvar za Hrgovića kada bi uistinu i dobio ovakvu priliku koja bi ga vinula u sam vrh teške kategorije.

Linker
24. travanj 2024 21:37