K1 i Boks

(VIDEO) Liam Smith nokautirao Chrisa Eubanka Jr-a, nakon prekida se gotovo potukli

Liam Smith,Chris Eubank Jr.  

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Liam Smith sinoć je upisao najveću pobjedu svoje karijere

Rivalstvo između Liama Smitha i Chrisa Eubanka Jr-a datira još iz davnih dana nakon dogodilo se upravo suprotno. nekoliko zajedničkih sparinga gdje su oba boksača tvrdila da su bili bolji jedan od drugog. Sinoć su konačno dobili priliku to dokazati i u ringu, a u tome se bolje snašao Liam, dok je Eubank ipak izvukao deblji kraj.

Chris Eubank Jr. je pokazao inicijativu u trećoj rundi gdje je bio puno bolji od svog protivnika, što se onda očekivalo i u nastavku borbe, no dogodilo se upravo suprotno. Liam Smith je serijom udaraca poslao Eubanka na pod. Napad je započeo desnim direktom, te na to nadovezao lijevi aperkat i lijevi kroše, te kombinaciju ta tri udarca upućivao sve dok Chris nije završio na podu.

Iako je Chris jedva stajao na nogama sudac je dopustio da se borba nastavi, što je potrajalo još oko desetak sekundi dok nije ponovno završio na podu.Boksači su nedugo zatim počeli verbalni rat te se zamalo i potukli da ih ljudi iz Liamovog kuta nisu uspjeli razdvojiti na vrijeme.

Chris Eubank Jr. nije bio naročito aktivan u posljednje dvije godine. Prošle godine upisao je tek jedan nastup, dok je 2021. godine boksao dvaput, a 2020. niti jednom. Ovo mu je bio ukupno treći poraz u karijeri. Sličan omjer zapravo ima i Liam Smith, koji u karijeri također ima tri poraza i 33 pobjede, samo jednu više od Chris Eubank Jr-a.

Linker
26. travanj 2024 17:19