K1 i Boks

Israel Adesanya mogao bi osvojiti lijepe novce ako dođe do nokauta u borbi između Joshue i Duboisa

Israel Adesanya i Anthony Joshua

 Mark Robinson/Matchroom Boxing via Getty Images
Čini se kako je bivši UFC prvak poprilično siguran u svoju prognozu večerašnjeg meča između Anthonyja Joshue i Daniela Duboisa

Bivši UFC prvak srednje kategorije Israel Adesanya podržava Anthonyja Joshuu u njegovom teškaškom okršaju s Danielom Duboisom. Ovaj veliki boksački događaj bit će održan večeras (subota, 21. rujna) na Wembleyju u Londonu. Adesanya, osim što podržava ‘‘AJ-a‘‘, odlučio se i okladiti na njegovo ime.

Unatoč prijašnjim porazima od kralja teške kategorije Oleksandra Usyka, Joshua i dalje ostaje jedna od najvećih zvijezda u boksu. Njegova popularnost proteže se diljem Europe, a posljednjih godina postao je i globalno poznat, osobito nakon nedavne pobjede nokautom nad bivšim UFC prvakom Francisom Ngannouom.

Večeras će se Joshua suočiti s Duboisom, aktualnim IBF prvakom u teškoj kategoriji, u dugoiščekivanom okršaju britanskih boksačkih zvijezda. Wembley je rasprodan i ugostit će više od 96 tisuća navijača za ovaj veliki meč za titulu. Iako je Dubois vrlo poštovan borac s još većim potencijalom nego što mu se priznaje, većina tih navijača ipak dolazi vidjeti Joshuu u akciji.

Sve oči boksačih fanova večeras će biti uprte u borbu između Joshue i Duboisa, a to uključuje i bivšeg UFC prvaka koji ulaže pozamašnih 10 tisuća dolara na pobjedu Joshue u kasnijim rundama. Ako Joshua uspije zaustaviti Duboisa u 10., 11. ili 12. rundi, "The Last Stylebender" će osvojiti lijep iznos od 50 tisuća dolara.

Linker
21. rujan 2024 17:02