K1 i Boks

Iza nas je 7. splitski Kickboxing Summer Camp; preko 200 sudionika učilo od Brestovca, Maslobojeva i drugih velikih imena

Mladen Brestovac i Sergej Maslobojev

 Kickboxing Summer Camp
Split Summer Camp nanovo je učvrstio svoje mjesto na svjetskim borilačkim kalendarima

Splitski Pit Bull proteklog je tjedna održao sedmi po redu Kickboxing Summer Camp. Kao i svake godine i ovogodišnji se pokazao kao jedan od globalno najboljih u kickboxingu. Ove godine participiralo je preko 200 sudionika svih uzrasta i kategorija iz čak 18 država. Sedam trenera je odradilo predavanja i treninge na kojima se vidjelo i čulo dosta različitih načina treniranja, izvođenja tehničko-taktičkih elemenata te sportsko-psiholoških aspekata pripreme. Polaznici su u dvorani studentskog centra dr. Franjo Tuđman sve odslušali s velikom pozornošću.

image

Kickboxing Summer Camp

Kickboxing Summer Camp

Roberto Soldić u posljednji tren je morao otputovati u Njemačku zbog obaveza prema svom klubu pa nije mogao održati svoj trening, ali moglo se poslušati niz vrhunskih atraktivnih kickboksača svjetske klase, nekadašnjeg prvog izazivača Gloryja u superteškoj kategoriji Mladena Brestovca koji se sprema za oproštajni meč, zatim sjajnog slovenskog šampiona Samu Petjea, potom dvojicu vrhunskih šampiona Pit Bulla Agrona Pretenija i Muhameta Deskaja, trofejne trenere Pit Bulla Antu Matasa, Gordana Vatavuka i Marka Žaju, a najveću pozornost ponovo je pobudio fenomenalni litvanski teškaš i bivši prvak Gloryja Sergej Maslobojev. Polaznici su tako iz prve ruke vidjeli i čuli sustave treninga pomoću kojih su svi ovi eksperti došli do veličanstvenih uspjeha i postigli impresivne rezultate. Sergey Maslobojev je u Litvi završio studij za sport na kojem se specijalizirao za sportsku psihologiju pa je približio i taj kompleksni aspekt sporta.

Svih sedam dana vladalo je sjajno ozračje i sudionici među kojima je bilo i niz najboljih svjetskih boraca i šampiona iz Glorya, WAKO-a i ONE FC-a razmijenili su znanja te će ovaj kamp sigurno doprinijeti u njihovom dodatnom napretku. Svi sudionici su najavili da će doći i dogodine. Split Summer Camp je učvrstio svoje mjesto na svjetskim borilačkim kalendarima. Kamp je i ove godine sufinanciran uz potporu Ministarstva turizma i sporta i pravi je primjer kako treba spajati sport i turizam te uključivati što veći broj mladih zbog zdravstvenog i sociološkog aspekta.

image

Kickboxing Summer Camp

Kickboxing Summer Camp

Dogodine će ponovno pokušati nadmašiti ovogodišnje rezultate i privući još više sudionika. (do)

Linker
09. rujan 2024 10:46