K1 i Boks

‘Ja sam ratnik. Nemam objašnjenje, čestitam Arturu i njegovom timu. To je samo mišljenje sudaca. Odradio sam svoj posao‘

Artur Beterbiev vs. Dmitry Bivol

 Screenshoot (Matchroom Boxing, Mark Robinson)
Bivol je ovom gestom pokazao o kakvom se sportašu radi, a mnogi smatraju da je upravo on pobjednik

Artur Beterbiev prekinuo je svoju seriju od 20 uzastopnih pobjeda nokautom, ali je ipak trijumfirao većinskom odlukom sudaca protiv Dmitryja Bivola kako bi postao apsolutni prvak u poluteškoj kategoriji.

Ova borba ispunila je sva očekivanja. Hrabri Bivol napadao je u naletima, koristeći kretanje kako bi izbjegao teže udarce od Beterbieva, koji je ušao u ring s impresivnim omjerom 100% pobjeda nokautom. Ta taktika funkcionirala je tijekom prve tri runde, no Beterbievovi udarci – na rukavice, ruke, bokove i druge dijelove tijela – postupno su počeli uzimati danak. Bivolovo kretanje i kontre postali su manje precizni. Obojica su ostala na nogama tijekom cijele borbe, a suci su bodovali borbu 114-114, 115-113 i 116-112 u korist 39-godišnjeg Beterbieva. Rezultat će zasigurno potaknuti brojne rasprave s obzirom na nekoliko izuzetno tijesnih rundi.

Nakon borbe, Bivol je bio osvježavajuće iskren u svojim komentarima, odlučivši ne proturječiti sudačkim odlukama, već prihvatiti ishod s dostojanstvom.

"Želim zahvaliti na ovoj prilici. Hvala Riyadh Seasonu, Saudijskoj Arabiji i Njegovoj Ekselenciji. Dobio sam ovu priliku. Ja sam ratnik. Moram sve raditi savršeno. Nemam nikakvo objašnjenje jer bi moglo izgledati kao izgovor. Samo čestitke Arturu i njegovom timu. On to zaslužuje. Nema problema. Sada imam vremena donijeti novu odluku za svoju budućnost, to je sve... Odradio sam svoj posao. Osjećao sam da sam mogao bolje. Uvijek mogu bolje. To je samo mišljenje sudaca. Nisam gledao borbu. Pobijedio je. Što mogu reći."

Na pitanje o Beterbievovoj snazi, Bivol – prvi čovjek koji je uspio preživjeti njegovu moć – priznao je da su udarci bili toliko snažni da mu je vlastita rukavica zadala modrice prilikom blokiranja udaraca.

"Naravno. Snažan je. Vrlo snažan. Možete vidjeti modricu od moje ruke. Uvijek je udarao u nju tako snažno da mi je vlastita ruka udarala u oko."

Na kraju, upitan o mogućnosti revanša, Bivol je pokazao interes, a i fanovi će ga zasigurno željeti vidjeti.

"Zašto ne? Ako dobijem ovu priliku."

Linker
13. listopad 2024 08:14