K1 i Boks

‘Jake Paul izgleda sporo i užasno na treninzima, ali on će apsolutno uništiti Mikea Tysona!‘

KSI

 Michael Reaves/Getty images/Profimedia
Jedan od najpoznatijih britanskih YouTubera prokomentirao je nadolazeći meč između Paula i Tysona

Jake Paul ogroman je favorit u nadolazećem meču protiv Mikea Tysona. Nekadašnji YouTuber ukrstit će rukavice s jednim od najlegendarnijih boksača u povijesti, ali zbog ogromne razlike u godinama, Paul uživa status favorita u ovom okršaju.

Od 1,30 do 1,35 kreću se koeficijenti na pobjedu Paula, dok su koeficijenti na slavlje Mikea Tysona u rasponu od 3,10 pa sve do 3,75. Uzmemo li u obzir da je Tysonu 58 godina, lako je shvatiti kako jedan Jake Paul može biti favorit protiv takvog boksača.

Naravno, puno je onih koji vjeruju da Tyson može priuštiti izdanje adekvatno za poraziti Jakea Paula, čak i u svojim poznim borilačkim godinama. Tyson na isječcima s treninga ne izgleda loše, ali puno je sumnje oko onoga što vidimo. Mnogi ističu kako se radi o kratkim isječcima jer Tyson kondicijski nije u dobroj formi, a neki smatraju da su snimke čak i ubrzane te ne prikazuju realnu Tysonovu brzinu. Jake Paul s druge strane frekventno nastupa unutar ringa i gledali smo ga u sedmom mjesecu ove godine kada je uvjerljivo porazio Mikea Perryja.

Iza Jakea je sada 10 pobjeda i samo jedan poraz u profesionalnom boksu te ga je sve teže nazivati "YouTuberom". Paul je postao relevantan boksač i jedan je od rijetkih YouTubera i influencera koji su ustrajali i uspjeli izgraditi boksačku karijeru. Među YouTuberima-boksačima jedno od poznatijih imena svakako je i KSI. 31-godišnji Britanac zapravo je jedan od pokretača tog trenda YouTubera u boksu, jer još 2018. godine odradio je dva egzibicijska meča, a u jednom od tih mečeva protivnik mu je bio Logan Paul.

KSI ima i šest profesionalnih nastupa u boksu. Četiri puta je slavio, meč protiv Joea Fourniera okončan je "no contestom" zbog KSI-jevog nedozvoljenog udarca, a Tommy Fury zasad je jedini tip koji je porazio KSI-ja, baš kao i Jakea Paula. Iako je između KSI-ja i Paula bilo podosta animoziteta proteklih godina, britanski YouTuber uvjeren je da će Paul uvjerljivo poraziti Tysona. No, prije svega je ipak kritizirao Paula

"Gledao sam isječke s Jakeovih treninga. On izgleda užasno, jako je spor i trom. Ovo nije njegova prirodna kilaža, ali tako je, kako je. I dalje mislim da će on apsolutno uništiti Mikea Tysona jer Tyson je prestar. Kad Tyson završi uništen, ljudi će se pitati ‘kako smo ovo dopustili?‘. Ja ću biti ona koji govori: ‘rekao sam vam da će se to dogoditi.‘", poručio je KSI putem svog YouTube kanala.

Dakle, Paul očito uživa naklonost bivših kolega YouTubera, dok Mike Tyson na svojoj strani ima gotovo kompletnu boksačku javnost. Sigurno će Mike imati i ogromnu podršku pred 90 tisuća gledatelja na tribinama stadiona u Arlingtonu, ali hoće li to biti dovoljno za pobjedu? Saznat ćemo 15. studenog.

Linker
26. listopad 2024 07:52