K1 i Boks

Jake Paul najavio prelazak u MMA: ‘Nakon dvije godine treninga, mogao bih pobijediti Woodleyja‘

Jake Paul

 Julio Aguilar/Getty images/Profimedia
YouTuber se planira još neko vrijeme zadržati u boksu, a onda će se okušati u drugom sportu

Sve smo bliže petom profesionalnom boksačkom meču Jakea Paula (4-0). 24-godišnji YouTuber trenutno je neporažen i uspješno gradi boksačku karijeru preko bivših MMA boraca. Ben Askren i Tyron Woodley, renomirani MMA borci, ove godine poraženi su u mečevima protiv Jakea Paula. Askren je izgubio nokautom u prvoj rundi, dok je Woodley poražen podijeljenom sudačkom odlukom u tijesnom meču. Potonji će dobit priliku revanširati se ovog vikenda.

Paulu se često zamjera da pažljivo bira MMA borce koji su prvenstveno hrvači, a zatim ih dovodi u boksački ring i upisuje pobjede nad renomiranim MMA borcima. Nameću se Jakeu izazovi da se okuša u MMA-u protiv takvih boraca, a 24-godišnjak iz Clevelanda otkrio je kako će vrlo vjerojatno odraditi nekoliko MMA mečeva.

‘‘Ljudi zaboravljaju da sam ja bio hrvač Divizije 1 u Ohiju, saveznoj državi s ponajboljim hrvačima. Ne vidim zašto ne bih mogao odraditi MMA meč na visokom levelu, ako mogu boksati na visokoj razini. Javier Mendez bit će mi trener, Khabibov tim. To je to, oni su pristali.‘‘, izjavio je YouTuber.

Inače, Javier Mendez glavni je trener u American Kickboxing Academy (AKA) dvorani. Prema navodima ESPN-a, Jake Paul planira upisati dvoznamenkast broj pobjeda, prije nego li napravi tranziciju u MMA. Jake je i na konferenciji za medije ususret revanšu protiv Woodleyja potvrdio da se planira okušati u MMA-u. YouTuber vjeruje da bi brzo mogao pobjeđivati borce poput Woodleyja.

‘‘Ako u dvije godine mogu naučiti boksati i pobjeđivati tipove poput njega, zašto ne bih mogao naučiti MMA u dvije godine i ponovno pobjeđivati borce kao što je on (Woodley). To će se dogoditi u jednom trenutku, 100 posto.‘‘, izjavio je Paul, a Tyron Woodley dočekao je taj odgovor sa smiješkom.

‘‘Lažeš. Odradimo MMA meč onda. Idemo odraditi MMA borbu nakon što završimo s boksom, tako da te mogu udarati laktovima u glavu i koljenima u međunožje. On laže.‘‘, uzvratio je Woodley.

Nastavi li Jake Paul pobjeđivati renomirane MMA borce, njegov prelazak u MMA bit će još iščekivaniji. Tyron Woodley osoba je koja u noći sa subote na nedjelju može zaustaviti ili makar usporiti sav ‘‘hype‘‘ oko YouTubera koji pobjeđuju MMA borce. Ipak, ‘‘T-Wood‘‘ će trebati puno bolji nastup od onog koji je pružio u prvom meču, a mnogi su skeptični u vezi njegovih motiva.

Linker
16. travanj 2024 20:33