K1 i Boks

YouTuber se ne šali: Jake Paul brutalno je nokautirao Tyrona Woodleyja u revanšu!

Jake Paul vs Tyron Woodley

 CHANDAN KHANNA/AFP/Profimedia
UFC-ov prvak nadao se isprati gorak okus poraza iz prvog meča, ali to mu nije pošlo za rukom.

Trend YouTubera u boksu još će neko vrijeme potrajati. Jake Paul doslovno je poslao Tyrona Woodleyja na spavanje u revanšu koji su odradili u ranim nedjeljnim satima. 24-godišnja zvijezda s YouTubea nokautirala je bivšeg UFC prvaka drugom polovicom šeste runde.

Meč se do tog trenutka nije značajno razlikovao od prve borbe koju smo gledali krajem osmog mjeseca. Jake Paul u kolovozu je slavio podijeljenom sudačkom odlukom, a gledali smo poprilično loš i pasivan meč. Borci nisu bili puno aktivniji i kvalitetniji niti ovaj put, no Jake Paul je puno spektakularnije došao do pobjede. Tyron Woodley u najavi meča pričao je kako Jake Paul uistinu snažno udara, a Jakeova desnica bila je presudna. Dvije minute i 12 sekundi unutar šeste runde, Woodley je završio na podu, brutalno nokautiran. Sudac nije niti brojao, nego je ekspresno prekinuo meč kako bi se Tyronu ukazala pomoć.

image

Jake Paul vs Tyron Woodley

MIKE EHRMANN Afp

Jake Paul borbu je otvorio direktima s distance, dok je Woodley pokušavao održati obećanje prilikom kojeg je najavio kako će ovaj put bit aktivniji i agresivniji. Ipak, već nakon prve minute, Woodley je usporio, a Paul se uspješno obranio od napada bivšeg UFC-ova prvaka. Tijekom druge runde, Paul je dobrim overhandom pogodio Woodleyja, no nedovoljno za nešto konkretnije.

Treća runda donosi novo iskustvo za Jakea Paula. Nakon puno klinčanja koje smo gledali kroz gotovo cijeli meč, Paul i Woodley sudarili su se glavama i Jake je završio s posjekotinom na čelu. Obilno krvarenje nešto je s čime se Jake Paul nije sreo u svoja prva četiri profesionalna meča. Ipak, to ga nije omelo te je u šestoj rundi došao do nokauta. Udarac kojim je Paul završio Woodleyja, možete pogledati OVDJE.

image

Jake Paul

MIKE EHRMANN Afp

U sunaslovnoj borbi večeri, Amanda Serrano (42-1-1) došla je do 42. profesionalne pobjede. 33-godišnja Portorikanka slavila je protiv Španjolke Miriam Gutierrez. Serrano je pobijedila jednoglasnom odlukom sudaca.

2022. godine pravo je vrijeme da se Katie Taylor (20-0-0) i Amanda Serrano obračunaju u ringu. Irkinja drži sve pojaseve u lakoj kategoriji, dok Amanda Serrano drži sve pojaseve perolake kategorije. Taylor je proteklog vikenda savladala Firuzu Sharipovu te je izjavila kako joj je Amanda Serrano željena meta. Bio bi to izuzetno velik meč za ženski boks.

Jedan od mečeva koji je također privlačio veliku pažnju američke publike, jeste onaj između Derona Williamsa i Franka Gorea. Radi se o boksačkom meču između bivšeg NBA igrača (Williams) te bivšeg NFL-ovca (Gore). Pobijedio je košarkaš, podijeljenom sudačkom odlukom. Očekivano, nismo ovdje vidjeli kvalitetan boks, a već u drugoj rundi, oba aktera pokazala su veliku iscrpljenost. Dodatno ih je umorila činjenica da su jedan drugog pokušali gurnuti izvan ringa tokom spomenute runde, a sudac ih je morao opominjati da se radi o boksu. Frank Gore djelovao je kao da neće moći niti nastaviti nakon druge runde, no ne zbog ozljede ili uzdrmanosti, nego zbog umora. Ipak, Williams i Gore nekako su izdržali sve četiri runde, a meč je zapravo u četvrtoj rundi najviše ličio na boksački meč. Borci su bili iscrpljeni, no to ih je spriječilo u bacanju divljih i tehnički izuzetno loših udaraca.

Kompletne rezultate priredbe održane na Floridi, pogledajte pri dnu teksta.

Jake Paul vs. Tyron Woodley II - rezultati:

Glavni dio priredbe:

Jake Paul def. Tyron Woodley via KO - R6, 02:12

Amanda Serrano def. Miriam Gutierrez via jednoglasnom sudačkom odlukom (99-90, 99-91, 100-90)

Deron Williams def. Frank Gore via podijeljenom sudačkom odlukom (38-37, 37-38, 40-35)

Liam Paro def. Yomar Alamo via podijeljenom sudačkom odlukom (95-94, 94-95, 96-93)

Preliminarni dio priredbe:

Chris Avila def. Anthony Taylor via majority decision (77-74, 77-75, 76-76)

J’Leon Love def. Marcus Oliveira via jednoglasnom sudačkom odlukom (77-75, 79-73, 78-74)

Jeovanny Estela def. Chris Rollins via jednoglasnom sudačkom odlukom

Linker
03. svibanj 2024 23:03